0
Košarka

KVL ZA OLIMPIJSKE IGRE: Srbija u prvom šeširu, moguć rival Hrvatska

Objavljeno: 19.09.19 u 18:55

FIBA je danas objavila spisak učesnika kvlafikacija za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, Srbija u prvom šeširu.

FIBA je objavila spisak svih učesnika kvalfikacija za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Čak 24 reprezentacije boriće se za šest mesta na najvećoj svetskoj sportskoj smotri. Te selekcije su: Angola, Brazil, Kanada, Kina, Hrvatska, Češka, Dominikanska Republika, Nemačka, Grčka, Italija, Koreja, Litvanija, Meksiko, Novi Zeland, Poljska, Portoriko, Rusija, Senegal, SRBIJA, Slovenija, Tunis, Turska, Urugvaj i Venecuela.

Reprezentacija Srbije nalazi se u prvom šeširu sa Grčkom, Litvanijom i Rusijom, što znači da se sa njima ne možemo sastati. Potencijalni rivali od jačih timova su Brazil, Češka, Italija, Hrvatska, Truska i Novi Zeland. Evo svih šešira:

PRVI ŠEŠIR: SRBIJA, Grčka, Litvanija, Rusija
DRUGI ŠEŠIR: Češka, Brazil, Italija, Poljska
TREĆI ŠEŠIR: Hrvatska, Turska, Slovenija, Portoriko
ČETVRTI ŠEŠIR: Nemačka, Dominikanska Republika, Venecuela, Kanada
PETI ŠEŠIR: Novi Zeland, Meksiko, Kina, Južna Koreja
ŠESTI ŠEŠIR: Angola, Tunis, Senegal, Urugvaj

Na četiri turnira će učestvovati po šest selekcija, a one će tamo biti podeljene u po dve grupa sa po tri tima. Kvalifikacioni turniri su na programu od 23. do 28. juna. Samo pobednici turnira izboriće vizu za Tokio. Srbija je izrazila spremnost da bude domaćin jednog od kvlafikacionih turnira, ali bi za to morala da plati oko tri miliona evra. Domaćinstva, kao i žreb turnira obaviće se u januaru sledeće godine.

Do sada sedam reprezentacija ima kartu za Japan, a osmi je domaćin. Pored Japana, za OI vizu imaju Argentina, Australija, Španija, Francuska, Iran, Japan, Nigerija i Sjedinjene Američke Države.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter