0
AdmiralBet ABA Liga

SUPERKUP ABA LIGE: Počela prodaja karata u Zagrebu…

Objavljeno: 17.09.19 u 17:45

Superkup ABA lige, treći po redu, igraće se ove godine u Zagrebu u dvorani “Dražen Petrović” od 26. do 29. septembra, na kojem će učestvovati osam ekipa iz najkvalitetnijeg regionalnog sportskog takmičenja.

Organizatori turnira su Košarkaški klub Cibona i marketinška agencija MYD, vlasnik svih medijskih i marketinških TV prava. Pored domaćina Cibone, na turniru će još učestvovati Crvena zvezda, Budućnost, Cedevita-Olimpija, Partizan, Sikst Primorska, FMP i Mega Beks.

Prvog dana, u četvrtak 26. septembra, na parket izlaze Partizan i Mega Bemaks (17h), a potom se susreću Crvena zvezda i Sikst Primorska (20h), tim iz Slovenije koji je prošle sezone dominirao ABA 2 takmičenjem. Drugog dana igraju Cedevita-Olimpija protiv FMP (17), odnosno Budućnost i Cibona (20.30). Polufinale je u subotu od 17 časova, a finale se igra u nedelju od 20h.

Osim kvalitetne košarke, publika će moći da uživa i u akrobacijama grupe “Dunking Devils” koji izvode prave vratolomije na terenu, a tokom celog turnira širom dvorane biće postavljene fan zone sa zanimljivim takmičenjima i nagradnim igrama.

Ulaznice mogu da se nabave već od danas na prodajnim mestima ulaznica.hr i blagajni Cibone.

– Posle uspešno organizovanog fajnal-fora za juniore u Slavonskom Brodu, uveren sam da će i Superkup biti kvalitetan, i da će biti po ukusu publike. Zagreb je grad sa dugom i bogatom košarkaškom tradicijom, ljudi poznaju ovaj sport, što se videlo i u završnici ABA Lige prošle godine kada je u dvorani priređen pravi sportski spektakl. Za nas je to još veći izazov, jer se radi o duplom formatu gde će učestvovati osam ekipa. Zahvalio bih se Ciboni na domaćinstvu i odličnoj saradnji. Očekujem jedan kvalitetan turnir, sve ekipe su se ozbiljno pojačale za narednu sezonu, mnogo je novih, kvalitetnih košarkaša, i biće to pravi praznik košarke – kazao je Željko Vela, predstavnik MYD agencije.

Do sada su odigrana dva Superkupa u Baru gde je pobednik bila Cedevita, dok je prošle godine u Laktašima trijumfovala Crvene zvezda. Plasaman na ovaj turnir obezbedili su prvih šest ekipa u regularnom delu ABA lige, domaćin, kao i pobednik ABA lige 2.

– Zadovoljstvo nam je što ćemo biti domaćini Superkupa, posebno jer već neko vreme u Zagrebu nije bio organizovan turnir tog tipa. Ime Cibone i ove dvorane u kojoj svi klubovi u regiji vole da igraju će doprineti priči da taj Superkup bude jedan praznik košarke i da svi učesnici pokažu šta su pripremili za narednu sezonu. Mi smo suorganizator, imamo deo o kojem ćemo se mi pobrinuti, a ne sumnjam da će u suradnji s MYD-om sve biti organizirano do najmanjeg detalja – rekao je Domagoj Čavlović, direktor Cibone.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter