0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA league/BudućnostVoli

KOMPLETIRA SE TIM: Trinkijeri o tome kada će zaigrati poslednje pojačanje Partizana

Objavljeno: 17.09.19 u 15:14

Trener crno-belih posebno ističe da pobede u pripremnom periodu nisu važne, čak i ako su protiv velikog tima kakav je Fenerbahče.

Na današnjoj promociji novog dresa Partizana, Andrea Trinkijeri se u razgovoru sa okupljenim novinarima dotakao nastupa njegovog tima na turniru u Klužu i pobeda ‘parnog valjka’.

– Nisu bitne. Kako tim izgleda je bitno, kako radimo je bitno. Imamo puno, puno posla. U odbrani smo bili prava ekipa, na napadu još moramo da radimo. Novi igrači su se dosta brzo uklopili u sistem. Puno stvari još moramo da gledamo, da shvatamo, da organizujemo. Sve mi je jasno. Ove utakmice su mi poslužile da shvatim šta možemo i šta ne možemo. Nije vreme da budem zadovoljan. Vreme je da gledam, da znam gde koga da stavim i kako da se napravi sledeći korak – rekao je Trinkijeri.

Da li su planovi stručnog štaba u ovom delu priprema ispunjeni?

– Ne mogu da odgovorim, jer nisam imao nikakva očekivanja, jer je potpuno nova ekipa i čekao sam da mi ekipa pokaže put. Napravio sam ekipu koja ima filozofiju u jednom sistemu, ali se ona posle mora videti na terenu, ako to njima prija. Neke stvari su me oduševile. Za neke stvari vidim da moramo dosta da radimo. Ali nisam imao očekivanja. Nisam rekao da 15. septembra moramo biti takvi i takvi… Kompletno se promenila košarka. To znači da ćemo biti u ‘napretku’ sve do decembra, ali probaćemo da dobijemo svaku utakmicu koju igramo.

Sledeća pripremna utakmica igraće se u novom domu Partizana, beogradskoj ‘Štark areni’, protiv atinskog AEKA u četvrtak od 18 časova. Trinkijeri je upitan da li će poslednje pojačanje crno-belih, Stefan Birčević, biti akter tog meča.

– Prvo želim da se odmori, jer je celo leto bio na pripremama i da se vrati „svež“ koliko je to moguće. Ne znam da li će igrati u četvrtak. Najverovatnije će se uklopiti u tim – podvukao je Trinkijeri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter