8
Košarka

ĐORĐEVIĆ: Ja treba da preuzmem odgovornost! Razgovarao sam sa Jokićem, moramo da se smirimo

Objavljeno: 08.09.19 u 17:59

Nakon lakih mečeva u prvoj rundi, Srbija je danas doživela povratak u realnost

Španija je slavila protiv Srbije sa 81:69 i na taj način ‘crvena furija’ nanela je prvi poraz ‘orlovima’ na Mundobasketu. Nakon meča pred novinare je izašao Aleksandar Đorđević.

Presudila je jedna lako loša četvrtina. U drugoj četvrtini su nam napravili problem sa menjanjem odbrana, što smo znali da će se desiti. Jednostavno smo stali, izgubili previše lopti, imali dosta individualnih grešaka, pre svega u odbrani. Primili smo 32 poena i to je njima dalo snagu. U tom periodu kao da je neko povukao ručnu kočnicu među našim igračima – rekao je Đorđević.

Đorđevića je zadovoljila igra u nastavku meča.

– Napravili smo napredak u drugom delu, ali se dogodila epizoda sa Jokićem. Međutim, mislim i da je on igrao mi bi izgubili utakmicu, da budem iskren. Španija je bila bolja i zasluženo je pobedila. Nismo uspeli da pariramo njihovoj brzini, pobedili su nas našim oružjem. Odlična plejmejkerska rola Rikija Rubija koji je držao sve konce igre, kao i Marka Gasola, koji je pokazao zašto je NBA šampion – ističe selektor Srbije. 

Posebno je govorio i o već pomenutom Jokiću koji je isključen sa meča nakon rasprave sa sudijom.

Svako se individualno sprema na određeni način. Potrebno je i iskustvo da se odreaguje kako treba. Ovo je njegovo drugo veliko takmičenje, velika su očekivanja. Niko ne treba sam da preuzima veliku odgovornost. Svi smo tu zajedno, verovatno ja treba da preuzmem najveću odgovornost. Razgovarali smo, moramo da se smirimo i da igramo našu košarku. Još uvek nismo ništa uradili na ovom takmičenju, moramo ponovo da krenemo iz rova da tražimo pobede –  zaključak je Đorđević.

Podsetimo, selektor Srbije Aleksandar Đorđević danas je po stoti put sedeo na klupi reprezentacije Srbije. 

0
0

8 Komentara

  1. Kaže, dali nam 32 poena u četvrtini,, pa gde je bila naša odbrana? Igrači psihološki nepripremljeni, Marjanović i Simonović nisu ni dobili pravu priliku. Djordjević izgubio kompas. Micić verovatno više neće igrati zbog smrtnog slučaja a imamo još samo jednog pleja i dva beka. Nekada smo imali po tri pleja i tri beka, ali sada je selektor otpisao Nedovića i Kalinića … Puno grešaka, ali imamo dobre igrače i treba pokušati, ima nade.

    0
    0
    Odgovori
  2. hajde bre ludaci sta je potrebno da se srpski ego zadovolji pa sportisti su a ne mocni rendzeri kako vas nije sramota da kritikujete sasu coveka koji je svoj zivot dao za grba slepci jedni velika podrska za saleta i momke svaka cast uz vas sam i kada ne ide napred samo i ne osvrtati se na komentare svakakvih olosa verovatno su oni uspesni ljudi sramota

    0
    0
    Odgovori
  3. Ajde bre i vi i vasi komentari. Bolje da smo sada izgubili nego da smo sledecu izgubimo. Morali smo jednom pasti, ipak smo do sada sve pregazili i od leteli previsoka. Ko visoko leti, nisko pada. Bice bolje. Treba da se ponosimo nasim sportistima i kad izgube, sem fudbalerima ocajnim.

    0
    0
    Odgovori
  4. HOCES DA JA PREUZMEM ODGOVORNOST NAVODNO TRENERU VELIKI,TI SI JEDAN JEDINI KRIVAC,JEL VIDIS KAKO SE BRE GINE ZA SRBIJU OVE ODBOJKASICE KAD VIDITE DA IM SE KLANJATE,TAKO SE GINE ZA GRB SRBIJE HOCEMO DA LETITE,DA PUCATE OD SAMOPOUZDANJA,NEMA IZGOVORA

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter