0
Košarka

FOTO: KSS

MUNDOBASKET: Desetkovani Amerikanci demolirali ‘samuraje’! Česi izbacili Turke

Objavljeno: 05.09.19 u 16:25

U poslednjim mečevima prvog dela FIBA Svetskog prvenstva nije bilo mnogo iznenađenja.

Meč koji su ljubitelji košarke u Srbiji ispratili sa posebnom pažnjom jeste duel Amerike i Japana. Iako su izabranici Grega Popoviča bili desetkovani, za Amere nije nastupao Džejson Tetum, a van pogona bio je i njegov saigrač iz Bostona Markus Smart.

To ipak nije zaustavilo Amerikance koji su ubedljivo slavili. Puleni Grega Popoviča slavili su sa 98:45 i time su poslali jaku poruku protiv nejakih ‘samuraja’ pred drugu fazu prvenstva u Kini.

Već nakon 10 minuta igre Amerikanci su imali ubedljivu prednost 23:9, koja je rasla iz četvrtine u četvrtinu. Od prvog sudijskog podbacivanja pristupili su ozbiljno Amerikanci. Imali su na svom kontu 58 naspram 33 skokova u meču. Najubedljivija prednost bila je 62 poena, dok su igrači sa klupe postigli 46 poena u meču.

Najefikasniji je bio Džejlen Braun sa 20 poena i 7 skokova, a pratili su ga Kemba Voker sa 15 poena i 8 asistencija, Herison Barns sa 14 poena i 8 skokova, kao i Džo Heris i Donovan Mičel sa po 10 postignutih poena.

U redovima Japana  Rui Hačimura je ubacio svega 4 poena, dok je najviše postigao Judaj Baba – 18, a prvi sledeći najbolji poenter bio je Juta Vatanabe sa 9 poena.

U meču grupe H sastali su se kanada i Senegal. Utakmica nije imala rezultatski značaj jer se oba tima vraćaju kući. Ipak, nakon nešto lošihej starta i dvocifrenog zaostatka u prvoj četvrtini Kanađani su uspeli da dođu do pobede 82:60. Kori Džosef je ubacio 24 poena za Kanadu, dok je u redovima Senegala najefikasniji bio Mauris Ndor sa 11.

Brazilci će u grupi F nastaviti takmičenje. ‘Karioke’ su nanele treći poraz Crnoj Gori. Komšije neće po dobrom pamtiti debitantski nastup na Svetskom prvenstvu, a kući idu nakon poraza u današnjem meču od 84:73. Kristijano Felicio je bio najbolji u domaćem timu sa 14 poena, dok je u poraženom sastavu Derek Nidam ubacio 16 uz 10 asistencija.

U neizvesnoj završnici dobili smo i drugog putnika u grupi F. Možda više nego što je trebalo, namučili su se Grci protiv Novog Zelanda, kome je nedostajalo malo sportske sreće da se plasira u drugu rundu, 103:97 bilo je za Grke. Najbolji kod pobednika bio je Janis Adetokumbo sa 24 poena, deset skokova i šest asistencija za indeks 32. Njega su pratili Janis Papapetru sa 16, Nik Kalates sa 14 i Jorgos Printezis sa 13 poena. Na drugoj strani potpuno nezaustavljiv bio je Kori Vebster sa 31 poenom . Njegov brat Tai je takođe odlično šutirao i završio sa 17 poena, jednim manje od Toma Aberkrombija.

Česi su uspeli da prirede malo iznenađenje i savladaju Turke 76:91. Ovakvom raspletu u grupi E se niko nije nadao s obzirom na igru koju su Turci prikazali protiv Amerikanaca. Iako su se mnogi nadali da će Turska biti favorit iz senke, ipak će morati ranije da odu kući. Čedi Osman je u današnjem meču ubacio 24 poena, a Ondrej Balvin sa druge strane 17 uz 11 skokova.

Litvanija je poražena od Australije 82:86, na kraju će obe reprezentacije ići u narednu rundu. Aron Bejns je u Australiji bio najefikasniji sa dabl-dabl učinkom uz 21 poen i 13 skokova. Domantas Sabonis je ubacio 12 u ekipi Litvanije.

Francuska je savladala Dominikansku republiku u grupi G 56:90. Rudi Gober je bio najefikasniji kod Francuza sa 13 poena i osam skokova. Viktor Liz je bio sa 12 poena najrazigraniji kod poraženog tima.

GRUPA E

Sjedinjene Američke Države – Japan 98:45

SAD: Plamli 2, Voker 15, Lopez 7, Smart, Tejtum, Braun 20, Tarner 3, Barns 14, Vajt 8, Midlton, Mičel, 20, Haris 10.

Japan: Fazekas 4, Takeuči 3, J. Takeuči, Hejima 4, Tanaka 3, Vatanabe 9, Hačimura 4, Ando, Baba 18, Šinojama 0, Šafer, Andro Š.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

FOTO: KSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter