0
Košarka

MUNDOBASKET: Grčka moćno počela, Crna Gora će što pre želeti da zaboravi debi na SP (VIDEO)

Objavljeno: 01.09.19 u 15:44

U debitantskom meču na Svetskom prvenstvu Crna Gora igrala je protiv Grčke kojoj je ovo osmi nastup.

Sa velikim očekivanjima ušli su u meč Grci, a bilo je zanimljivo videti duel ‘grčke zveri’ protiv Nikole Vučevića. U duelu gorostasnih NBA centara posebno su uživali kineski navijači. U prvom poluvremenu nije išao šut za tri Grke, a sa druge strane Crnogorci nisu imali rešenja za unutrašnju igru Grka. Crna gora je u meču imala neverovatno loš učinak za tri poena. Grci će biti zadovoljni ubedljivom pobedom 85:60, ali i time što su sačuvali najveću zvezdu za druge mečeve. 

Nominalno domaći košarkaši su utakmicu otvorili mini serijom od 5:0. U nastavku su lepo rasporedili poene uz disciplinovanu odbranu nisu dozvolili protivniku da pređe dvocifren broj poena, te je Grčka imala prednost od 17:9. Odličan je bio Antetekumbo sa 6 poena, a najraspoloženiji kod Crnogoraca bio je Vučević sa četiri.

Nastavili su serijom od 9:2 u drugoj četvrtini danas odlični Grci. Dobra igra brzo je donela 20 poena prednosti grčkim košarkašima. Veoma razočaravajuća igra Crnogoraca u drugoj četvrtini, proradila je dalekometna paljba Grka, te su na poluvreme imali prednost 42:16

Više poena postigla je Crna Gora u pet minuta treće deonice nego u celom prvom poluvremenu, a sa druge strane uspevao je protivnik da održi prednost od 20 poena razlike. Do kraja četvrtine odigran je egal, ali je Grčka očuvala prednost.

Napravili su i jedni i drugi rotacije u poslednjoj četvrtini, ali ritam igre nije opadao. Te je meč završen sa 

Najefikasniji u Grčkoj bili su Printezis sa 16 poena, Papagjanis sa 15, dok je Janis Antetekumbo za 16 minuta na terenu ubacio 10 poena.

U redovima Crne Gore dvocifreni su bili Nikola Vučević sa 12 i Popović sa 11poena, dok su Ivanović i Milko Bjelica imali po devet.

U poslednjoj četvrtini ‘promešao je karte

Grčka – Crna Gora

Arena: Nanjing Park  85:60 (17:9; 25-7; 21:22; 22:22 )

Grčka: Janis Antetekumbo, Janis Burusis, Nik Kalates, Kostas Papanikolau, Janis Papapetrou, Tanasis Antetekumbo, Đanulis Larentzakis, Evangelos Mantzaris, Georgios Papagianis, Georgios Printezis, Kostas Slukas, Panagiotis Vasilopulos

Crna Gora: Bojan Dubljević, Derek Nidam, Dino Radončić, Sead Sehović, NIkola Vučević, Milko Bjelica, Nikola Ivanović, Aleksa Popović, Petar Popović, Nemanja Radović, Suad Sehović, Marko Todorović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter