3
Košarka

FOTO: KS Srbije/Twitter

ĐORĐEVIĆ PONOVO OŠTAR: FIBA mora ozbiljno da se zapita…

Objavljeno: 01.09.19 u 18:12

Košarkaška reprezentacija Srbije u ponedeljak od 13:30h u Fošanu igra meč drugog kola D grupe Svetskog prvenstva protiv Filipina.

Uoči te utakmice Đorđević se obratio novinarima, ali je pre analize meča sa Filipinoma uputio još jednom kritiku na račun Svetske kuće košarke.

– Ne bih se limitirao samo na analizu meča sa Filipinima, već generalno na sistem takmičenja SP sa 32 učesnika. Dešava se da postoje takve razlike, takve utakmice, ne samo u ovoj grupi. Mora da se postavi znak pitanja u krovnoj organizaciji, da li nam to odgovara, da li je to dobro za košarku koju prezentujemo medijima u svetu, ili ćemo da vratimo na malo realniji odnos snaga – otvoreno će Đorđević. – Logično se nastavlja pitanjem – koliko je opterećenje za igrače da igraju utakmice koje su praktično unapred dobijene, dok iza ugla vrebaju ravnopravni protivnici. Moramo da imamo strpljenje, da idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Moja lična filozofija je da je svaka sledeća utakmica najvažnija u našim karijerama. Tako ćemo pristupiti svakoj utakmici.

Srpski tim je danas odradio prvo trening u teretani, pa zatim u dvorani u kojoj će sutra ići na drugu pobedu na Svetskom kupu.

– Filipini ko Filipini… Došli su da odigraju utakmicu, ali Italijani su pogodili sve. Sve! U prvoj četvrtini su ubacili 37 poena. Vidim da je to veoma bitno za nas, da se mnogo bolje spremimo. I to je nelki rezultat, došli su sa tom reprezentacijom, pa ćemo videti. Na nama je da odigramo ozbiljno. Odradili smo trening koji je okrenut našim stvarima, ali već i nekim drugim protivnicima koje možemo da sretnemo u budućnosti.

Selektor je iskoristio priliku da čestita kapitenu Miroslavu Raduljici na odigranoj stotoj utakmici u dresu reprezentacije.

– Svaka mu čast! To je veliki uspeh za jednog igrača, mora da bude ponosan, kao i njegova porodica, zbog svega što je dao. U poslednje dve godine posebno, jer ako se setite „prozora“, on je svaki put dolazio iz Kine, pomagao nam, bio veliki deo ekipe koja je šarolika. U svim prethodnim akcijama je uvek bio veliki deo ekipe, mnogo sam srećan zbog njega. Vidimo svi zajedno veliku pozitivnu promenu kod njega, kao čoveka i igrača. Ako smo i mi svi pomogli u tome, sjajno…

Na pitanje da li će Nemanja Bjelica igrati protiv Filipina, Đorđević je rekao:

– Hoće, najverovatnije. Odradio je danas trening najnormalnije. Šta vam je rekao on? – pitao je selektor novinare, a kada je dobio odgovor da kod njega treba da se raspitaju, rekao je: – Naravno da bih voleo da bude na parketu, zato je tu, zato smo svi tu… Bez ikakvog opterećenja, polako… Treba i on polako da uđe u željenu formu – objasnio je Đorđević.

0
0

3 Komentara

  1. Jede gomna priča praznu priču i sprema alibi……seronja igra sa 5 centra pa se plaši ekipa koje su jake spolja,tu i pucamo kad-tad

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter