0
Košarka

FOTO: KSS

ĐORĐEVIĆEV RAPORT IZ FOŠANA: Jedva čekamo da krene prvenstvo, bez Bjelice protiv Angole

Objavljeno: 30.08.19 u 17:34

Srbija će sutra utakmicom protiv Angole otpočeti takmičenje na svetskom prvenstvu u Kini.

Pred novinare je danas izašao Aleksandar Đorđević. Srbija će takmičenje na Svetskom prvenstvu početi sutra utakmicom protiv Angole koje će se po srednjeevropskom vremenu igrati od 9.30 u Fošanu.

Maksimalna priprema, čeka nas ozbiljna utakmica. Veliki smo profesionalci, moramo da rešimo u svoju korist. U subotu ćemo igrati samo bez Bjelice. On će odraditi jak individualni trening u subotu pre utakmice, ali neće biti spreman za susret s Angolom. Moramo da vodimo računa o nekim stvarima, momentu u kojem se ove stvari događaju, da malo smanjimo gas – rekao je Đorđević.

Đorđević sutra neće moći da računa na krilnoc centra Sakramento Kingsa.

– Da je završnica turnira Bjelica bi bio prvi koji bi rekao da želi da igra i da nema problema. Ovako moramo da razmišljamo unapred. Ima problem sa cistom koja mu se javlja u predelu kolena, zato vodimo računa. Ali, rešili smo taj problem, zato nije igrao u Kini. Preventivno smo reagovali – dodao je on.

Na pitanje može li Srbija da osvoji Svetsko prvenstvo Đorđević je rekao da njegovi igrači moraju biti skromni i ići korak po korak.

– Videćemo na kraju. Ovde smo da budemo skromni takmičari i takvi moramo da ostanemo. Da budemo svesni da imamo neka imena u timu, ali dok takmičenje ne počne, to je sve samo u vazduhu. Želimo da budemo najbolji, da budemo do kraja u igri. Imali smo nekih fizičkih problema, ali i pored toga odradili smo dobre pripreme – rekao je on.

Na konstataciju novinara da su SAD imale veliki broj otkaza u timu, zbog čega se povelo pitanje njihove želje da igraju za nacionalnu selekciju, kao i činjenice da Srbija na ovom prvenstvu tih problema nema, selektor je kazao da će Amerika imati 12 veoma kvalitetnih igrača i najboljeg selektora.

Svi se ugledaju na Amerikance, na njihovu košarku. Sve rivale poštujem na isti način. Neću da gledam u tanjir drugih timova. Gledamo kako da nemamo problem u našem timu. Imali smo prethodnih godina tih problema, sada su svi vrlo ozbiljni, odgovorni. Uspeli smo da izvučemo jak odziv igrača – dodao je on.

Svi jedva čekaju početak prvenstva ističe Đorđević.

Dan pred takmičenje je uvek tako. Pričali smo o tome i u hotelu. Bogdanović je imao problema s leđima, zato je morao da odmori u poslednje dve utakmice u Kini. Lučić je danas odradio drugi trening posle udarca koji je pretrpeo protiv Litvanije, u četvrtak mu je bio prvi timski trening koji je odradio – rekao je Đorđević.

FOTO: KSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter