0
Košarka

GREG POPOVIĆ: Niko ne pobeđuje večno

Objavljeno: 24.08.19 u 11:28

Reprezentacija SAD poražena je posle 13 godina i čak 78 uzastopnih utakmica, a selektor Greg Popović imao je ‘opravdanje’.

Amerikanci su u Melburnu pred 52.079 gledalaca poraženi rezultatom 98:94, iako su pre samo dva dana dobili Australiju prilično ubedljivo sa 102:86.

– Ovaj poraz znači da moramo da igramo bolje. On je mera onoga što smo mi. Niko ne pobeđuje večno – izjavio je Greg Popović.

– Kao što sam rekao, mi smo grupa igrača koja je radila veoma naporno da bi se međusobno upoznala i da bi upoznala ovaj sistem. Prihvatićemo sve što nas očekuje. Naš posao je da budemo bolji u svakoj utakmici – dodao je Popović.

Selekcija SAD se pokazala prilično ranjivom, pa ne čudi što nisu svrstani kao prvi favoriti pred Mundobasket, već je to reprezentacija Srbije.

– Naš posao je da postajemo bolji iz dana u dan. Naučili smo danas neke stvari. Zapravo, sada smo bolji tim nego na početku utakmice, jer smo izvukli lekcije iz ovog duela i sada možemo da nastavimo – diplomatski je rekao Popović.

SAD će na Svetskom kupu igrati u grupi E Šangaju protiv Japana, Turske i Češke, sa kojom se sastaju u prvom kolu 1. septembra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter