0
Košarka

FOTO: KSS

AMERIKANCI NAM GLEDAJU U LEĐA: Srbija je prvi favorit za osvajanje Mundobasketa!

Objavljeno: 21.08.19 u 16:42

FIBA je objavila najnoviju listu ‘power ranking’ po kojoj je Srbija prvi favorit za osvajanje zlatne medalje na Svetskom kupu u Kini.

Košarkaška reprezentacija Srbije je na pripremama za Mundobasket u Kini (od 31. avgusta do 15. septembra) ostvarila sve trijumfe, uključujući i trofej na Akropolis kupu u Atini i zbog toga je Svetska kuća košarke odredila ‘orlove’ za prve favorita za zlato.

Najviše je tome uticala pobeda izabranika Aleksandra Đorđevića protiv Grčke u prepunoj OAKA areni, i to bez Nikole Jokića, dok je na suprotnoj strani igrao MVP NBA lige Janis Adetokumbo.

Iza Srbije su Amerikanci, koji će u Kini igrati i protiv tradicije, budući da nikada nisu osvojili Svetsko prvenstvo u Aziji, a takođe niko nikada nije tri puta uzastopno bio na krovu sveta.

Kada se na to dodaju brojni otkazi selektoru Gregu Popoviću, jasno je zbog čega je došlo do smene na vrhu.

Treći favorit je Španija, a dalje slede Francuska, Grčka, Litvanija, Argentina, Rusija, Australija i Brazil na desetoj poziciji.

FIBA Power ranking:

1. Srbija
2. Sjedinjene Američke Države
3. Španija
4. Francuska
5. Grčka
6. Litvanija
7. Argentina
8. Rusija
9. Australija
10. Brazil

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter