0
Košarka

RADNO U KSS: Dejan Tomasević i UNICEF u poseti igralištu na Adi Ciganliji

Objavljeno: 15.08.19 u 17:32

Dejan Tomašević, generalni sekretar KSS je sa partnerima iz UNICEF-a, posetio lokaciju na Adi Ciganliji na kojoj će se izgraditi inkluzivno igralište. 

Uz podršku navijača koji su prisustvovali prijateljskoj utakmici Srbija – Litvanija, prikupljeno je 5.373.964 dinara za inkluzivna igrališta koja će obezbediti deci različitih tipova fizičkih, senzornih i intelektualnih smetnji u razvoju, da imaju priliku da se igraju i da imaju pozitivno iskustvo kroz učenje kroz igru.

– Zadovoljstvo mi je što imamo ovako lojalnu publiku koja je uz podršku košarkašima dala i doprinos za stvaranje boljih mogućnosti za decu sa smetnjama u razvoju.  Došao sam ovde na Adu Ciganliju, sa UNICEF-om kako bismo se sreli sa direktorom JP Ada Ciganlija i kako bismo zajedno obišli teren gde će biti izgrađeno inkluzivno igralište. Nama u Savezu, u upravi i igračima, je veoma važno da zajedno sa našim partnerima stvaramo mogućnosti da kao društvo kroz sport i da uz podršku i ljubav otvorimo mogućnosti za rast i napredak svakog deteta – izjavio je Dejan Tomašević danas prilikom radne posete.

Direktor JP Ada Ciganlija Robert Đukić izrazio je zadovoljstvo što će inkluzivno igralište biti baš na Adi Ciganliji, omiljenom mestu za odmor i rekreaciju Beograđana.

– Sa ovako velikim i uticajnim partnerima, kao što su Košarkaški savez Srbije i UNICEF mi ćemo dati sve od sebe da se radovi završe brzo, u skladu sa dogovorenim rokovima. JP Ada Ciganlija mnogo polaže da bude društveno odgovorna i bili smo počastvovani kada nam se obratio UNICEF kao organizacija koja je lider u znanju o deci. Ada će dobiti nov prostor koji će biti inkluzivan i namenjen svoj deci. Želim da pozovem sve posetioce Ade Ciganlije da čuvaju sprave i odgovorno se odnose prema igralištu, jer ono pripada svima nama i treba da ga sačuvamo za sadašnje i buduće generacije – izjavio je Robert Đukić. 

UNICEF je globalni lider u sprovođenju programa sport za razvoj koji dostiže 10 miliiona dece u više od 40 zemalja, kroz sportske aktivnosti koje su sprovedene u poslednjih 5 godina. 

U Srbiji postoji jaka sportska kultura i predstavlja priliku za razvoj dece. Zato UNICEF i u Srbiji, koristi snagu sporta za sprovođenja programskih aktivnosti.Mi radimo na izgradnji inkluzivnih igrališta na participativni način, uz učešće porodica i loklanih samouprava, kako bi igrališta sadržala adekvatne sprave i rekvizite koji će biti pristupačni za decu i njihove porodica. Sada imamo značajnog partnera kao što je KSS koji će nam pomoći da zajedno gradimo društvo koje umesto prepreka vidi mogućnosti, izjavila je Vesna Savić Đukić iz UNICEF-a. 

Zahvaljujući našoj reprezentaciji i 18.213 navijača koji su bodrili naše košarkaše u subotu, za izgradnju inkluzivnih igrališta u Srbiji je prikupljeno 5.373.964 dinara. 

Građani koji nisu bili u prilici da prisustvuju utakmici, još uvek mogu da daju svoj doprinos . U avgustu će uz uplatnicu Infostana stići namenska uplatnica UNICEF-a na kojoj građani mogu da upišu željeni iznos donacije koja je namenjena izgradnji inkluzivnih igrališta u Srbiji. 

Deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom spadaju u najugroženije i najranjivije grupe u Srbiji. Naša pomoć i solidarnost sa njima, neophodni su da bismo stvorili društvo koje daje jednaku šansu svoj deci.

FOTO: KSS 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter