0
Košarka

FOTO: UNICEF Srbija/Orange studio

LITVANIJA TESTIRA SRBIJU: Đorđević najavljuje – ‘U meso!’

Objavljeno: 10.08.19 u 09:35

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da se treninzima nacionalnog tima priključio Nikola Jokić i da „izgleda dobro“, kao i da je Bogdan Bogdanović neizvestan za sutrašnji meč protiv Litvanije.

– Reprezentativci dobro rade. Priključio nam se i Nikola Jokić na treningu. Čeka nas fizički zahtevna utakmica. Litvanci imaju takav stil vrlo dugo. Posle toga idemo kod njih, siguran sam u odličnoj atmosferi – rekao je Đorđević na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni.

Košarkaška reprezentacija Srbije sutra u Beogradskoj areni dočekuje Litvaniju, u pripremnoj utakmici sa Svetsko prvenstvo u Kini.

– Priključenje Guduruća i Bogdanovića traje nekoliko dana, biće potrebno vremena da se uigraju – rekao je Đorđević i zahvalio Avramoviću, Jovanoviću i Todoroviću koji su otpali sa spiska.

– Pomogli su nam da pripreme odradimo dobro – dodao je selektor.

Đorđević je naveo da mu je drago što je ekipa u Beogradu i što je za sutrašnji meč prodato skoro 11.000 ulaznica.

Selektor Srbije je rekao da želi da ekipa što pre uđe u takmičarski ritam.

– Pripreme su toliko zahtevne da više nema prijateljskih utakmica. Pripremnih ima, ali prijateljskih nema. Tražimo mnogo od igrača. Imam svoju krilaticu da je svaka sledeća utakmica najvažnija u karijeri. Želimo fizički snažno da igramo, ‘u meso’ što se kaže, mi ne znamo drugačije – rekao je Đorđević.

Upitan u kakvoj su formi NBA igrači koji su se kasnije priključili pripremama, Đorđevićje kazao da su u dobroj formi.

– Oni su radili sami, u dobroj su fizičkoj spremi. Biće sve dobro. Razgovarao sam i sa Bogdanovićem, razjasnili smo da ne volim izgovore… Sledeći period, posebno turnir u Atini, pomoćiće igračima da dodju do željene forme. Ima vrlo malo prostora za sam trening. Takav je kalendar – rekao je selektor.

Govoreći o Nikoli Jokiću, Đorđević je kazao da „izgleda dobro“ i da je s „velikim entuzijazmom“ došao na pripreme.

– Sa pomoćnim trenerom Antonićem sam proveo ceo dan kod njega. Radio je dobro, izgleda dobro. S velikim entiuzijazmom je ušao medju igrače. Svi ga znaju i svi su jedva čekali da dodje. Na nama je samo da ga usmerimo ka pravoj formi. On je pelcovan protiv bilo kakvog pritiska. Ja želim da ponesem taj teg i teret, ali mi znamo kako da se nosimo sa tim – rekao je on.

Upitan da li će Bogdan Bogdanović igrati protiv Litvanije, Đorđević je odgovorio: ‘Videćemo da li će igrati sutra ili možda u Litvaniji, a možda i obe’.

Nemanja Bjelica i Vasilije Micić su imali problema s povredama, ali ponovo treniraju.

– Bjelica i Micić su se vratili posle tri dana pauze. Mislim da Bjelica još oseća bol, danas će biti bolje, ali mislim da još nije spreman – rekao je Đorđević.

Utakmica izmedju Srbije i Litvanije igra se sutra od 21.00 u Beogradskoj areni.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter