1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA league/Partizan

JUTARNJA ‘BOMBA’: Partizan na sjajan način predstavio dugo čekano zvučno pojačanje! (FOTO)

Objavljeno: 07.08.19 u 09:23

Još jedan sjajan igrač i veliko ime stiglo je u redove ‘parnog valjka’.

Nekoliko dana unazad čekala se potvrda informacije da će Artjom Parahuski zaista doći u Partizan i ona je ovog jutra potvrđena.

‘Parni valjak’ je na društvenim mrežama, uz vrlo zanimljivu karikaturu vojnika koji zakucava, objavili da će Parahuski to činiti sledeće sezone u crno-belom dresu.

Iskusni centar, koji iza sebe ima bogato evroligaško iskustvo, u redove Partizana stiže iz litvanskog Ritasa za koji je nastupao u sezoni 2018/19. Snažni, 211 centimetara visoki centar, rođen je 6. oktobra 1987. u Minsku, a studirao je na američkim univerzitetima Južni Ajdaho i Redford.

Svoju profesionalnu karijeru, Parahuski je započeo u Rigi, da bi potom igrao za italijanski Kantu, Budiveljnik iz Kijeva, turski Ešekšehir, Hapoel iz Jerusalima, Nižnji Novgorod, Uniks iz Kazanja, Makabi iz Tel Aviva i na kraju Ritas, u čijem se dresu minule sezone sastao sa ekipom Partizana tokom Top 16 faze Evrokupa.

U dosadašnjoj karijeri, Parahuski je osvajao titule državnog prvaka u Letoniji i Izraelu, igrao finale VTB lige i osvajao nacionalni kup u Izraelu i Litvaniji, gde je prošle sezone proglašen i za najkorisnijeg igrača tog takmičenja. Takođe, u svojoj poslednjoj sezoni na koledžu, ‘Art’ Parahuski je bio najbolji skakač NCAA.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KK Partizan NIS Beograd (@partizanbc) on

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter