0
Košarka

OKUPILI SE AMERI – POPOVIĆ: Zanimaju me samo oni koji su ovde!

Objavljeno: 06.08.19 u 12:01

Košarkaška reprezentacija SAD počela je danas pripreme za Mundobasket u Kini koji se igra od 31. avgusta do 15. septembra.

Muke je imao selektor SAD Greg Popović da okupi najbolju reprezentaciju. Otkazi su pljuštali kao kiša iz oblaka prethodnih dana u Srbiji. Na kraju selektoru SAD odazvali su naknadno pozvani igrači, a evo šta je trener poreklom iz naših krajeva rekao.

– Mi nismo odgovorni samo za to da budemo najbolji na terenu, već i kako se ponašamo budući da nosimo majice reprezentacije SAD. Mi predstavljamo veliki broj ljudi i nemamo samo odgovornost prema državi, već i da nastavimo uspehe koje je reprezentacija beležila prethode decenije i duže – rekao je Popović.

On nije želeo o onima koji su odustali od reprezentativne akcije:

– Jedino što me zanima su igrači koju su se okupili ovde, na pripremama reprezentacije. Imam odličnu grupu momaka i stvorićemo najbolji mogući tim. Okupljeni su igrači koji se međusobno poštuju kako bismo formirali ekipu kojoj će biti neophodno da pobedi neke mnogo dobre evropske timove – istakao je sleketor SAD.

Greg Popović je dodao da je veliki pritisak na njemu jer je zamenio Majkla Kžiževskog koji je osvojio mnoga takmičenja sa Amerima.

– Tokom prošle sezone nije prošao jedan dan a da nisam pomislio na reprezentaciju SAD. Samo mi je bilo u glavi razmišljanje šta bih voleo da uradim sa igračima i ko će biti treneri. Isto to radio je Kžiževski 12 godina, pa ću i ja to činiti – zaključio je Popović.

Selekcija SAD na Mundobasketu u Kini nastupaće u grupi E u Šangaju zajedno sa selekcijama Turske, Češke i Japana.

Zapratite najbolju sportsku instagram stranicu HotSport – saznajte sve vesti o Zvezdi i Partizanu

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter