3
Evroliga

HS PREDSTAVLJA BRAUNA: ‘Delije’ dobijaju pleja po želji, asistencija važnija od poena…

Objavljeno: 03.08.19 u 13:08

Crvena zvezda je danas dovela zvučno pojačanje iz najjače lige sveta, a HotSport će sada pokušati da ga predstavi svojoj vernoj publici.

Lorenco Braun je visok 196 centimetara i osnovna pozicija u timu mu je organizator igre. Rođen je u Džordžiji, a tokom tri sezone a koledžu North Carolina State isticao se odličnim igrama i brojnim asistencijama (12 poena, 4 skoka i 7 asistencija po meču u proseku), što ga je svrstavalo među najbolje igrače Atlantske konferencije NCAA.

Godine  2013.  je bio izabran kao 52. pik na na NBA draftu od strane Minesote i naknadno se pridružio timu na letnjiim igrama. Septembra iste godine je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor za Minesotu. Međutim nije se dugo zadržao u redovima ‘vukova’ i klub napustio u oktobru.

NBA karijeru počeo je u dresu Filadelfije 2013.godine, a tokom profesionalne karijere nastupao je i za ekipe Minesote, Finiksa, kao i za njihove ekipe u ‘G’ ligi (Springfild, Delaver).

Tokom 2016.godine po prvi put se, poput velikog broja amerikih igrača, otisnuo u Kinu i nastupao za ekipu Žeijang Golden Buls, a najzapaženiju rolu u NBA ostvario je u ekipi Toronto Reptorsa aktuelnog šampiona NBA lige za koji je nastupao i u aktuelnoj sezoni (prvi igrač u istoriji NBA koji je potpisao dvogodišnji u ligi, koji je zaradio titulom MVP-ja „G lige” gde je nastupao za ekipu Reptors 905), pre nego što se ponovo otisnuo u Kinu u januaru 2019.godin i potpisao za ekipu Gvanžu Lajons.

Organizator igre (196 cm) u avgustu puni 29 godina. Prošle sezone je odigrao 26 utakmica za Toronto i beležio je u proseku 2,1 poen i 1,1 asistenciju. 

Dolazak Brauna veliko je priznanje za klub, jer je američki plej među brojnim ponudama izabrao Crvenu zvezdu i izazov koji donosi Evroliga, odlična atmosfera na utakmicama srpskog kluba i odlični saigrači koji ga očekuju u crveno-belom dresu. 

Za HotSport priredio: Lazar Kuzmanović

 

 

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter