U Bolonji je održana veoma posećena promocija Miloša Teodosića kao novog igrača Virtusa.

Srpski plejmejker je predstavljen javnosti u hali u Bolonji koja je bila dupke puna i dočekala ga je ovacijama.


– Prvo finale ‘fajnal-fora’ koje sam gledao je bilo ono koje je Kinder igrao, sećam se da su dominirali ovde Danilović, Nesterović, Jarić, Đinobili, da ne nabrajam. Ima toliko toga što je ovaj klub ostvario i to mi je motivacija da i ja napravim nešto veliko – bilo je prvo što je rekao Teodosić.

On je dugo figurirao kao pojačanje Crvene zvezde, ali se na kraju ipak odlučio za Virtus. Pokušao je da objasnio svoj izbor.

– Znam i da je cilj povratak u Evroligu, stvaranje nove istorije. Želja mi je da doprinesem tome, cenim organizaciju kluba. Pregovarali smo od februara, ali me je Virtus ubedio projektom. Razgovarao sam i sa Danilovićem, rekao mi je da je Bolonja sjajna za život. Hoću da vratim Virtus u vrh, verujem da ćemo proslaviti mnoge uspehe. Saša Đorđević je sa mnom razgovarao nekoliko sati, ali mi nije trebalo mnogo da odlučim.

Reprezentativac Srbije smatra da je potpuno fizički spreman za nove izazove, što raduje i pred okupljanje košarkaške reprezentacije Srbije u okviru priprema za Mundobasket.

– Dobro pitanje! Radio sam celo leto, spreman sam i nema nikakvih problema sa povredama, već u četvrtak me čeka okupljanje reprezentacije Srbije – poručio je Miloš Teodosić.

Interesantan je bio i momenat kada se na konferenciji pojavila devojčica sa dresom Jugoslavije i imenom Aleksandra Đorđevića na leđima. Takođe je nosila i srpsku zastavu, te je zaslužila sliku sa novim pojačanjem Virtusa.