0
Košarka

POKAZALI SU KO VLADA BEOGRADOM: Zemunci pobedom protiv Novog Sada osvojili prvi FIBA basket turnir u prestonici!

Objavljeno: 15.07.19 u 09:45

Zemunci su uspeli da odbrane čast svog grada i okite se šampionskom titulom na prvom FIBA 3×3 čelendžeru u srpskoj prestonici, a u finalu su savladali Novi Sad (21:16).

Uspeh Vukovića, Rašića, Boškovića i Nikolića utoliko je veći zbog činjenica da je ova ekipa odigrala najviše mečeva na turniru, koji se održao u prethodna dva dana na platou ispred ‘Štark arene’.

Basketaši Zemuna prešli su put od trnja do zvezda, jer su se kroz kvalifikacije domogli glavnog žreba, a kasnije i trofeja. Tokom prvog dana takmičenja ova ekipa obezbedila je učešće u grupi, a kasnije polovičnim učinkom u toj fazi i plasman u četvrtinu finala. Kada je red došao na elimancioni deo takmičenja znatno bolju igru prikazala je ekipa Zemuna, te je u četvrtfinalu posle preokreta savladala Olimp, a u polufinalu bez mnogo muke Rigu.

Onda je došao red na veliko finale i novi megdan sa starim znancima, ekipom Novog Sada. Posetioci turnira imali su priliku da uživaju u pravom ‘basket klasiku’ , a ovog puta Zemun je slavio sa 21:16. Od samog početka beogradska ekipa kontrolisala je zbivanja na terenu i nije dozvolila ‘Bulutu i drugovima’ da je ozbiljnije ugroze, te tako nastavila sa sjajnim partijama. Sjajnom igrom do novog trofeja put su krčili Lazar Rašič i Nikola Vuković, koji je pogotkom sa poludistance spustio zavesu na ovaj meč.

Jedan od najiskusnijih u timu Zemuna, sjajni šuter Lazar Rašić, istakao je zadovoljstvo posle osvajanja novog trofeja:

– Veoma sam zadovoljan samom organizacijom turnira, a mislim da je takva situacija i sa ostalim učesnicima. Što se nas tiče bilo je izuzetno teško, jer smo kroz kvalifikacije išli meč po meč i uz po poraz u kvalifiakcijama i grupi poraza dođemo do elinacione faze. Uspeli smo tada da namestimo igru za četvrfinale i dalje duele i budemo pravi onda kada je to najpotrebnije. Čestitao bih ekipi Novog Sada na dobrom turniru i dobrom finalu, a takođe i saigračima na izvanrednoj igri. Ponosan sam na ovo što smo prikazali i što smo uspeli da nastavimo dobar niz i da održimo dobru formu, rekao je Rašić.

Ovaj turnir poseban značaj imao je za domaće timove.

– Velika je čast igrati u svom gradu. Mnogi su nas do sada pitali šta mi to igramo, a sada su imali priliku da vide. Bile su pune tribine i meni je zbog toga drago i ovo će nam biti vetar u leđa za nastavak sezone, dodao je basketaš Zemuna.

Zemunci su se ovom pobedom aktuelnom svetskom šampionu ‘osvetili’ za poraz u polufinalu čelendžera u Novom Sadu, a obe ekipe izborile su plasman na maseters u Pragu.

FOTO: Zemun 3×3

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter