1
Evrobasket 2022

SRBIJA NE ODUSTAJE: ‘Lavice’ pojele Veliku Britaniju i donela nam bronzu!

Objavljeno: 07.07.19 u 19:11

Košarkaške ‘lavice’ urlikom su završile učešće na evropskom prvenstvu za dame u Srbiji i Letoniji.

U meču za treće mesto ‘lavice’ su pojele Veliku Britaniju 81:55 i nakon bolnog poraza protiv Španije odgovorile su na pravi način i našoj zemlji donele su bronzanu medalju. Meč su naše košarkašice rešile u trećoj četvrtini koju su dobile 21:6. 

Odlično je meč otvorila Maja Miljković. Već nakon uvodnih par minuta Srbija je imala prednost od 6:0, a ponovo je Miljković u nastavku trojkom probušila mrežu Velike Britanije. U nastavku četvrtine razigrale su se Britanke, seriju od 8:0 prekinula je Sonja Petrović, a Saša Čađo je novom trojkom povisilna na 20:14, a poeni Nikoline Milić bili su dovoljni za 25:16 na kraju prve deonice.

Britanke su dobro otvorile drugu četvrtinu i ušle u seriju. Prekinule su ih Saša Čađo i Dajana Butulija. Ipak, igra u reketu je u tom trenutku bila na strani Britanki, koje su uspele u nastavku da se približe na dva poena zaostatka, ali su se tada razigrale Bruks i Sonja Petrović. Odlična Petrović je u nastavku imala nekoliko pogođenih trojki i na poluvreme se ipak otišlo sa 40:33.

Raspoložene su bile naše dame, poenima Dragane Stanković i Nevene Jovanović Srbija je nakon tri minuta treće deonice otišla na 12 poena prednosti. Zaigrale su naše košarkašice odlično u odbrani u nastavku. Srbija je imala jednu izgubljenu loptu, dok je protivnika naterala na pet grešaka. Nastavila je Srbija silovito, a Srbija veoma brzo odlazi na +20 poena prednosti.

U poslednjoj deonici Srbija nije stala, već su naše ‘lavice’ nastavile da se bore. Poenima Škorić i Jovanović nastavila je da raste prednost naših košarkašica, a minut pre kraja, publika je ovacijama ispratila naše košarkašice koje su osvojile bronzu.

SRBIJA – VELIKA BRITANIJA 81:55 (25:16, 15:17, 21:6, 20:16)
Dvorana: Beogradska Arena.

SRBIJA: Miljković 7, Petrović 14 , Čađo 6, Jovanović 11, Bruks 8, Butulija 4, Crvendakić 5, Milić 5, Stanković 8, Stanačev 6, Škorić 7.

VELIKA BRITANIJA: Džons, Kolins, Hendi 3, Šou, Kempbel, Lidam 8, Monakana, Grin 4, Simson 2 , Semuelson 4, Fejdžbinl 23, Vandervol 11.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter