4
Evroliga

Ognjen Dobric Euroleague basketball match between Crvena Zvezda and Valencia in Belgrade, Serbia on March 15, 2018. Crvena Zvezda won 106-90. photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

PROMENE U EVROLIGI: Uvode se nova pravila od sledeće sezone!

Objavljeno: 28.06.19 u 09:26

Bord Evrolige doneo je odluku da specijalnu pozivnicu uruči Zenitu iz Sankt Peterburga, ali i da uvede nova pravila koja će se primenjivati od sledeće sezone.

Evroliga nije obrazlagala svoju odluku da ipak pozove Zenit, a ne Partizan, već ga je samo uvrstila na spisak od 18 timova koji će sledeće sezone igrati u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

On je sada zaključen i izgleda ovako:

Alba, Efes, Armani, Crvena zvezda, CSKA, Barselona, Bajern, Fenerbahče, Himki, Baskonija, Asvel, Makabi, Olimpijakos, Panatinaikos, Real Madrid, Valensija, Žalgiris, Zenit.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Na tom sastanku Evroliga je donela i odluke o uvođenju novih pravila od 2019/2020. Ona glase:

– Vratiće se podbacivanje lopte, umesto dosadašnje promene poseda.

– Protivnikovim napadom od 24 sekunde i izvođenjem lopte sa linije na centru, kazniće se tim igrača koji prekrši pravilo tokom podbacivanja na startu prve četvrtine ili u produžetku.

– Tehnička greška za trenera, klupu i igrača neće biti uračunata u timske faulove.

– Ako sudije zaustave igru da koriguju merač vremena, on će biti resetovan na prvobitno vreme promene poseda, a lopta će biti izvedena sa mesta gde je posed promenjen.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

4 Komentara

  1. ..a to su ‘promene’, ja na prvu pomislio da se zacementiralo mesto kk mutantima tj. ONIM kk sto sve rade ispod ‘zita’ tj. STO SU „USLI NA MALA VRATA“…jbg. uzalud su bacili ‘tudj novac’, a rezultat SVEGA TOGA-9 ‘mesto’ uz po koji PP-APARAT…KOLEKCIONARI PP-APARATA UZ PRISIVENE TRI.. „LIMENKE“ PORED GRBA PANTERA NA IZRENTIRANOM DRESUUU …jeaaa, nema na cemu..Pozzz .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter