0
Evrobasket 2022

Košarkašice Srbije pobedom su otvorile Evropsko prvenstvo, pošto su u Zrenjaninu bile bolje od Belorusije rezultatom 55:53.

EUROBASKET ZA ŽENE: Majstorija Sonje Petrović za pobedu Srbije na otvaranju šampionata!

Objavljeno: 27.06.19 u 22:25

Košarkašice Srbije pobedom su otvorile Evropsko prvenstvo, pošto su u Zrenjaninu bile bolje od Belorusije rezultatom 55:53.

Ko god je pomislio da će izabranicama Marine Maljković biti lako u prvoj utakmici na šampionatu protiv Belorusije, grdno se prevario. Možda se može reći da je ovo bio duel za prvo mesto u grupi D, budući da su Beloruskinje došle na EP u veoma jakom sastavu.

Meč je obeležio i nestanak struje u ‘Kristalnoj dvorani’, zbog kog je bio prekinut na oko 15 minuta, a sve zbog nevremena koje je zahvatilo Zrenjanin večeras.

Odbrane su u potpunosti dominirale na ovom susretu. Skok, izgubljene lopte, pa i blokade, bili su detalji koji su odlučivali pobednika. Na kraju je to bila Srbija.

FOTO: STARSPORT

Naše devojke su u prvom kvartalu stekle vođstvo od dva poena i imale 18:16, ali su zakazale u drugoj četvrtini u napadu, pa su Beloruskinje preokrenule i trojkom pred sam odlazak na odmor otišle sa ‘plus tri’ – 32:29.

Tek što je počela treća četvrtina, pri rezultatu 34:34, desio se pomenuti prekid utakmice, ali čim je nastavljena Srpkinje su stekle četiri poena prednosti i, ispostavilo se, tu stekle malu, ali ključnu zalihu.

Beloruskinje su uspevale u par navrata da uhvate priključak, ali su ipak slomljene u poslednjoj deonici. Trojkama Nevene Jovanović i Sonje Petrović razlika je išla na ‘plus sedam’, a publika u ‘Kristalnoj dvorani’ postala najglasnija ove večeri.

FOTO: STARSPORT

Agresivne Beloruskinje su uspele da se još jednom vrate i trojkom Tatjane Liktarovič izjednače na 53:53, na devet sekundi pre kraja. Maljkovićeva je zatražila tajm-aut, a loptu uzela Sonja Petrović, odigrala jedan na jedan i majstorski pogodila na 1,9 sekunde do kraja.

Beloruskinje nisu uspele posle svog tajm-auta i Srbija je odnela veliku pobedu na startu Evropskog prvenstva!

Najefikasnija na ovom susretu bila je ‘meč-viner’ Sonja Petrović, koja je postigla 18 poena uz šest skokova. Nevena Jovanović je dodala devet, a po sedam Aleksandra Crvendakić i Dragana Stanković.

U poraženom taboru je Anastasija Verajmenka ubacila 13 koševa.

Sutra će naše devojke igrati protiv Rusije (20:30h), koja je danas izgubila od Belgije, sa kojom će Srbija igrati u nedelju uveče.

Eurobasket, 1. kolo:

Grupa A

Velika Britanija – Letonija 74:60
Ukrajina – Španija 77:95

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa B

Švedska – Crna Gora 67:51
Francuska – Češka 74:61

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa C

Mađarska – Slovenija 88:84
Turska – Italija 54:57

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa D

Rusija – Belgija 54:67
Belorusija – Srbija 53:55

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter