Košarkaški klub Partizan održao je danas koktel povodom završetka sezone u kojoj su crno-beli osvojili Kup ‘Radivoja Koraća’, igrali polufinale ABA lige, finale domaćeg prvenstva i drugu fazu Evrokupa.

Predsednik kluba Ostoja Mijailović se okupljenima obratio pozitivnim rečima i potvrdio ostanak trenera Andree Trinkjerija.


– Šta god da se desi sa odlukom Evrolige, mi smo pobednici, raščistili smo u glavi, šta god se desi. Ekipu za narednu sezonu sastaviće Nikola Lončar i Trinkijeri – istakao je Mijailović i dodao:

– Ako se bude gledao Partizan kroz košarku, sistem, finansijsku stabilizaciju, Arenu, gde će pet godina klub, to je ozbiljan evropski nivo. Želim da zahvalim na svima koji su bili uz Partizan, imali smo kontinuitet, sada će Nikola Lončar i Trinkijeri imati odrešene ruke i dobar budžet. Dosta smo obaveza vratili, ljudi su u proteklom periodu dosta učinili za Partizan, ali moram da napomenem da obaveze ispunjavamo redovno, to nisu dugovi, nego obaveze. Nemamo pred BAT-om ništa, dugo nismo blokirani. Uskoro čćemo rešiti poreski dug, biće u reprogramu, imaćemo dve godine grejs period, posle toga pet godina da plaćamo.

Ostoja Mijailović je najavio da će budžet Partizana za sledeću sezonu biti za 27 do 30 posto veći.