Trener Fenerbahčea i bivši selektor Srbije i Crne Gore je bio jasan pričajući o ovoj temi u emisiji ‘U susret Svetskom prvenstvu’ na Javnom servisu.

Željko Obradović je najtrofejniji trener Evrope, rekorder po broju osvojenih Evroliga, a ne zaostaje ni sa titulama na reprezentativnom nivou. Ipak, njegovom krivicom ili ne, tek, ostao je upamćen veliki krah na Evropskom prvenstvu 2005. godine kada je bio selektor Srbije i Crne Gore.


Tada je naša reprezentacija imala fantastičan tim, ali spletom okolnosti i, uglavnom, nedisciplinom u ekipi, turnir je završila već u osmini finala porazom od Francuske u Novom Sadu, tako da do završnice u Beogradu nije ni stigla.

Gostujući u emisiji sa Slobodanom Šarencem na RTS-u, Obradović se dotakao i te teme, odnosno, nedvosmisleno odgovorio na pitanje da li bi ikada ponovo pristao da bude selektor.

– Ne, ja sam svoju priču završio 2005. godine, a nijednu drugu reprezentaciju ne bih mogao da vodim kada znam da bih mogao da igram protiv Srbije. Meni je to nezamislivo – objasnio je Obradović.

Prisetite se kako je bio besan na konferencijim za medije u Novom Sadu nakon pomenutog poraza od Francuske, što je verovatno njegova jedina ‘mrlja’ u karijeri, ako se tako može nazvati: