1
Košarka

FOTO: STARSPORT

NBA DRAFT: Zion prvi pik, Bitadze postavio novi rekord Mege, odlično je prošao Vanja Marinković! (VIDEO)

Objavljeno: 21.06.19 u 09:07

NBA draft za sezonu 2019/2020 bio je vrlo zanimljiv, a nove izabrane igrače dali su Mega Bemaks i Partizan.

Zvezda večeri na ovogodišnjem NBA draftu bio je, očekivano, Zajon Vilijamson, sa Djuk univerziteta, koji je zauzeo prvo mesto i izabran je od strane Nju Orleans Pelikansa.

U pitanju je igrač na poziciji krila i krilnog centra, niko do sada nije privlačio takvu pažnju još od Lebrona Džejmsa i očekivanja od njega će biti ogromna.

Od ranije su bila poznata i naredna dva pika, pa su tako Memfis Grizlisi izabrali Dža Morenta, a Njujork Niksi Ar Džej Bereta.

Bek šuter Partizana Vanja Marinković na draft je izašao bez prevelikih očekivanja, ali može biti prezadovoljan jer ga je u ‘foto-finišu’ odabrao – Vlade Divac i Sakramento Kingsi!

Marinković je izabran kao 60. pik na draftu, zbog svog šuta za tri poena i igre dobro poznate Divcu, ali ostaje pitanje da li će odmah zaigrati u NBA ligi ili će ostati u Evropi, gde se još nije afirmisao u potpunosti, pre svega u Evroligi.

Postojale su priče da ga želi Olimpijakos, koji bi da otkupi njegov ugovor, ali će naredne nedelje pokazati u kom pravcu će otići njegova karijera.

Košarkaški klub Mega Bemax je imao još jedno uspešno veče na NBA draftu pošto je Goga Bitadze izabran kao 18. pik od strane Indijane Pejsers čime se broj draftovanih igrača od 2014. godine popeo na 10.

Na ovogodišnjem draftu koji je održan u Barklej Centru u Bruklinu, posle rekorda od tri puta po tri izabrana igrača na jednom draftu što nije pošlo za rukom nijednom klubu van američkog kontinenta, Mega je ovaj put podigla lestvicu pošto je Bitadze postao najbolje plasirani pik u istoriji kluba prestigavši Timote Luvavu-Kabaroa koji je bio 24. pik 2016. godine.

Draftovan je i mladi srpski košarkaš iz američke Razvojne lige Alen Smailagić i to kao 39. pik doskorašnjeg šampiona Golden Stejt Voriorsa, posle trejda sa Nju Orleansom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Prvih 10 pikova na NBA draftu:

1. Pelikans – Zajon Vilijamson (PF)
2. Grizlis – Dža Morent (PG)
3. Niks – Ar Džej Beret (SG)
4. Hoks – Diandre Hanter (SF/PF)
5. Kavs – Darius Garland (PG)
6. Vulvs – Džaret Kulver (SG)
7. Buls – Kobi Vajt (PG/SG)
8. Pelikans – Džekson Hejs (PF/C)
9. Vizards – Rui Hačimura (SF/PF)
10. Hoks – Kem Rediš (SG/SF)

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter