1
Košarka

FOTO: KK UC Napoca

ZVANIČNO: Duško Vujošević ima novi klub i novi posao! (FOTO)

Objavljeno: 18.06.19 u 17:44

Najtrofejniji trener u istoriji Partizana Duško Vujošević ima novi posao, on je danas predstavljen u Rumuniji.

Posle dve godine od kojih je godinu dana proveo na klupi Bosne i Hercegovine, a godinu u borbi sa teškom bolesti, Duško Vujošević se vratio klupskoj košarci. Trofejni trener novi je savetnik šefa stučnog štaba rumunskog Kluža.

– Srećan sam što sam došao u Kluž, koji je pokazao da je ozbiljan i da ima velike ambicije. Nije mi bilo lako da prihvatim ovu ponudu, ali posle svih informacija koje su stigle do mene, čak i one koje mi je prezentovao lično moj nekadašnji igrač Aleksandar Rašić, uvideo sam da se radi o ozbiljnoj sredini koja želi velike rezultate i na evropskom nivou. Za mene su najvažniji karakter i igrača i stručnog štaba sa kojim ću raditi. Veći deo ekipe biće sačinjen od poptuno novih igrača, posebno onih iz inostranstva. Samo igrači sa pobedničkim duhom će dobiti priliku u Klužu, jer na kraju samo karakter i iskreni i pošteni rad donose rezultate – istakao je Duško Vujošević.

Trener tima iz Tansilvanije Mihail Salvašan je istakao da mu je drago što će za savetnika imati sjanog stručnjaka u vidu Duška Vujoševića.

– Gospodin Vujošević je jedan od najvećih evropskih trernera, koji je poznat i priznat na svakom koraku najviše zbog ljubavi i posvećenosti košarci. Srećan sam što ga je klub izabrao i odmah sam bez razmišljanja prihvatio predlog da on preuzme glavnu reč. Njegov dolazak biće ogromna prednost za ovaj klub u rumunskoj košarci, a treneri poput Duška Vujoševića ne preuzimaju klubove ukoliko ne žele ozbiljne rezultate. Svi moramo da iskoristimo njegovo iskustvo – istakao je Salvašan.

Duško Vujoešvić je u karijeri vodio Partizan, Crvenu zvezdu, Brešu, Pistoju, Pezaro, Radnilki, CSKA iz Moskve i Limož.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter