Dva trenera konferenciju za novinare su dočekala u različitom raspoloženju, što je i normalno ako se zna da je jedan doživeo poraz, a drugi proslavio pobedu.

Prvi se medijima obratio šef stručnog štaba Crvene zvezde Milan Tomić koji je objasnio razloge poraza.


– Pravi derbi, preokrenuli su u finišu. Rekao sam igračima da kontlrolišemo rezultat celu utakmicu. Partizan je najjači u kontri, stigli su sedam razlike i tu je razlog poraza. Nije razlog to što je Zagorac pogodio trojku.

Trener crveno-belih je dodao da skok u napadu nije bio problem.

– Nije skok u napadu bio problem. Bile su problem greške u poslednih dva i po minuta, tada su oni preokrenuli. Sada je 1:1, idemo dalje.

Na pitanje koliko će trajati serija, kratko je rekao…

– Ne bih bio trener kada bih to znao, nego…

Uslovi za igru su bili nehumani.

– Pa šta da kažem, da se stavi ‘air condition’? Ne znam, kako je, tako je… Stvarno jesu nenormalni uslovi za igru – zaključio je Tomić.

Andrea Trinjkeri je počeo o mogućoj kazni, jer se na kofnerenciji nije pojavio u sakou.

– Ako me liga kazni jer nisam u košulji ili sakou, ja ću njih jer ne mogu doći sa četiri košulje i dva automobila na utakmicu. Ovo je bio jedini način da dobijemo ovu utakmicu. Zvezda je igrala odlično, a mi smo bili malo predvidljivi. Morali smo da igramo sa tempom. Jedina stvar koju smo mogli da napravimo da nađemo način kako da pobedimo. Posle prve utakmice sam gledao semafor i video sam 98:94, nisam se osećao poraženo. Sada moramo da pronađemo način i energiju da ponovo igramo ovako – rekao je Italijan i osvrnuo se na trojku Zagorca:

– Kada sam došao u novembru sam rekao da moramo biti drugačiji. Da moramo da koristimo naše igrače. Bez obzira što sam sa tribina čuo da su neki navijači bili agresivniji prema njemu, izabrao sam Radeta. Pozvao sam tajm-aut i pozvao naš specijal, ali je trener Zvezde tražio kontra-tajm aut i promenio akciju. Rade ima visinu, takav mi je trebao, motivisan je bio. I pogodio je – objasnio je Trinkjeri.

Iz dvorane ‘Aleksandar Nikolić’: Stefan Smuđa