1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA VEĆ U PLANU: Goran Grbović otkrio zašto je Partizan izabrao Arenu za novi dom

Objavljeno: 11.06.19 u 10:04

Prvi čovek najveće dvorane na Balkanu i legenda Partizana, Goran Grbović, objasnio je plan poteza crno-belih prelaskom iz ‘Pionira’ u Arenu.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović je pre nekoliko dana potpisao saradnju sa Goranom Grbovićem ispred beogradske ‘Štark arene’, po kojoj će crno-beli u narednih pet sezona upravo tu igrati svoje domaće utakmice umesto u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’.

Razlog je, otkriva Grbović, jer Partizan želi da se vrati u najjače evropsko klupsko takmičenje, Evroligu.

– Partizan je potpisao ugovor na pet godina i to je fenomenalan potez za košarku. Evroliga konstantno podiže nivo i standarde, jer želi da se što više približi organizaciji kakvu ima NBA. Jednostavno, želi spektakl na svojim utakmicama. Neće trpeti nikakve ispade navijača ili da se ne postupa po pravilima. Prednost Arene je, između ostalog, veći sponzorski pano, gde ima jako mnogo prostora. Partizan je strateški napravio ugovor na pet godina jer želi da se vrati u Evroligu – objašnjava Grbović, a prenosi ‘Informer’.

Veća je prilika za zaradu putem sezonskih ulaznica, kao i preko svečanih loža za sponzore.

– Partizan ima pravu košarkašku publiku i sad im je prilika da dolaze u što većem broju i podrže klub. Crno-beli će sad moći da prodaju mnogo više sezonskih ulaznica, umesto 3.000 ili 4.000, sad će to biti oko 5.000 ili 6.000 karata. Veoma je bitna stavka što u Areni imaju prave lože, koje će moći da ponude sponzorima, a u „Pioniru“ to ne mogu – rekao je Grbović.

Nije želeo da govori o ciframa i ceni koju će Partizan plaćati za zakup naše najveće dvorane.

– Nije na navijačima da vode računa da li je nešto skupo ili ne. Valjda uprava kluba zna šta može da priušti i koliko će im to doneti zaradu. Ne mogu da vam kažem tačnu cenu Arene po utakmici, jer ta cena varira. Sve zavisi od utakmice, kapaciteta… Ako je nivo 400 (gornji prsten tribina) zatvoren, onda su i troškovi mnogo manji. Najveća cena zakupa je 25.000 evra za koncert, što podrazumeva otvaranje svih tribina i instaliranje bine. Uostalom, sledi rekonstrukcija „Pionira“, kojem će posle toga takođe skočiti cena – zaključio je Goran Grbović.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter