Crvena zvezda je pobedom otpočela finalnu seriju Superlige Srbije.

Kao domaćin je u Pioniru Zvezda savladala Partizan rezultatom 98:94.


Milan Tomić je bio zadovoljan onim što su njegovi izabranici prikazali večeras.

– Mislim da je uvek najteža prva utakmica. Imali smo pritisak i mislim da smo odigrali napadački kvalitetno. Pogađali smo za tri poena i imali kontranapade, ali finale ne može da ide na 98 poena i to sam rekao igračima u svlačionici. Jedan deo je napadački dobra utakmica, a drugi deo odbrambeno jako loša. Kada igraš finale protiv Partizana nije dovoljno samo igrati na 100 odsto što se tiče fizičke snage, već i biti koncentrisan. Dozvolili smo 26 poena u kontri Partizanu, a to je mnogo. Čestitam igračima na pobedi, zahvaljujem se navijačima na podršci. Moramo da odigramo mnogo bolje u odbrani u sledećoj utakmici, rekao je Tomić, a onda nastavio:

– Cela utakmica je išla na deset, 11 razlike. Upravo govorim da moramo da odigramo odbranu da bismo se u tim situacijama odlepili, mnogo bolju odbranu. Dajemo, primamo… To je kocka, a ne košarka. Sada je pritisak na njima. Moramo da odigramo mnogo bolje i pametnije da bismo pobedili na njihovom terenu.

Tomić je prokomentarisao zamene na suđenje kolege iz suparničkog tabora, Andree Trinkijerija:

– Cele godine nisam pominjao sudije. Ne bih ni u ovom trenutku. Ne želim da komentarišem i zadržaću to do kraja sezone. Ako oni imaju neki komentar, to je njihov problem. Ne znam šta je pričao moj kolega, ne bih komentarisao. Mislim da je utakmica protekla u normalnim uslovima. Ako oni imaju problema sa suđenjem i atmosferom… Setite se kada smo igrali protiv Partizana na njihovom terenu. Rekao sam vam kakav je moj sako, ali nisam se žalio. Mislim da treba da igramo košarku, zaključio je Tomić.