0
Košarka

MALJKOVIĆ: Besplatne škole košarke i u sezoni 2019/20

Objavljeno: 10.06.19 u 13:30

Pokret za žensku košarku na kraju četvrte sezone podelio medalje malim košarkašicama.

Pokret za žensku košarku Marina Maljković završio je još jednu uspešnu sezonu u kojoj je sprovodio projekat besplatnih škola košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta. U četvrtoj sezoni radilo se na 15 lokacija u Beogradu i Srbiji na više od 2.000 redovnih besplatnih treninga.

-Radili smo naporno i ponosni smo na postignute rezultate. Pokret je u prethodnoj sezoni izašao izvan granica Srbije i počeo da živi čak i u dalekom Kini, a za narednu sezonu u planu nam je da dođemo i do Amerike. Ipak, moja prvenstvena želja i osnovna ideja jeste da se bavim našim devojčicama, da im omogućim besplatne treninge i da im pomognem u njihovom razvoju. Zato najavljujem da će Pokret i u sezoni 2019/20, pre svega zahvaljujući našim mnogobrojnim prijateljima, držati besplatne škole košarke, kako u Beogradu, tako i širom Srbije – rekla je Marina Maljković.

Marina Maljković je ovom prilikom uručila pehare svim prijateljima Pokreta među kojima su Telekom Srbija, Addiko bank, Coca Cola HBC, Dunav osiguranje, Lilly, Chips Way, Veletabak, grad Beograd i gradski sekretarijat za omladinu i sport, opštine Palilula, Savski venac, Zvezdara, Vračar, Obrenovac, Zavod za sport, Fakultet za sport, Košarkaški savez Srbije, Mini basket Srbija, FIBA Evropa, sportski centri Milan Gale Muškatirović, Vizura sport, Vračar, Majdan, Top spin, Olimp, Štark arena, osnovne škole „Mihailo Petrović Alas“, „Vladislav Ribnikar“, „Desanka Maksimović“, „Milena Pavlović Barili“, „Branko Radičević“, udruženje „I ti si neko“ iz Kisača, Blic, Sportski žurnal, Sportnetwork, Košarka24.

-Osnovni principi Pokreta su nam uvek na prvom mestu – zato nam je i bitno da devojčice pored košarkaških veština nauče i šta znači fer-plej, poštovanje igre, pravila, protivnika, kako se igra u timu. Izuzetno nam je važno da devojčice budu odlične u školi, da se primerno ponašaju u društvu i da budu redovne na treninzima. Da u svakom trenutku daju svoj maksimum, da budu srećne, zadovoljne i vesele. A mi ćemo uvek biti tu da ih podržimo – zaključila je Marina Maljković.

Devojčice su uz zlatne medalje za učešće u programu besplatnih škola košarke dobile i kačkete Pokreta kao i flips. Pokret za žensku košarku Marina Maljković postoji već četiri godine i bavi se promocijom ženske košarke kroz besplatne škole košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta. Kroz projekat je do sada prošlo skoro 2.000 devojčica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter