Nakon Partizana, Budućnosti, Darušafake, Uniksa, nova dva evropska kluba su u igri za ‘vajld kard’ Evrolige.

Nakon plasmana Albe iz Berlina u finale nemačkog šampionata, zajedno sa Bajernom, direktno je obezbedila plasman u Evroligu za narednu sezonu. Time je ipak ostalo još jedno mesto za dobijanje specijalne pozivnice Evrolige, za koje već nekoliko meseci lobira beogradski Partizan.


Sledi ‘foto finiš’ trke u kojoj su još od ranije podgorička Budućnost, turska Darušafaka i od nedavno ruski Uniks, a od danas stižu saznanja da su se još dva kandidata uključila u borbu.

Jedan se već najavljuje kao veliki favorit za dobijanje ‘vajld karda’, a to je litvanski Ritas, čiji mediji najavljuju da je tamošnji klub ispred Partizana u redu za učešće u Evroligi u sezoni 2019/2020.

Ističe se da je Ritas dobio ‘mig’ baš iz Evrolige i da je mana Partizana što vuče dugove iz prethodnih godina.

Drugi tim koji je ušao u trku u ‘minut do 12’ je iz našeg regiona. Novi, fuzionisani klub, Cedevita Olimpija, ima plan da se dokopa Evrolige.

Hrvatski mediji pišu da je Emil Tadeski spreman da uloži 8.000.000 evra u podizanje imidža novog kluba, reklamiranje i ispunjenje svih zahteva Đordija Bertomeua.

Ipak, pretpostavka je da su se sa zakašnjenjem uključili u trku, koja ulazi u samu završnicu. Rasplet ćemo dobiti vrlo brzo…

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.