0
Košarka

FOTO: Printscreen

NBA, PLEJ-OF: Novi šamar šampionu, Toronto je na korak do titule! (VIDEO)

Objavljeno: 08.06.19 u 08:40

U četvrtom meču velikog finala Toronto je ponovo kao gost pobedio Golden Stejt 105:92 i sada vodi sa 3:1 u seriji, meč loptu ima na svom parketu.

Ko se ovome nadao? Toronto je napravio drugi ‘brejk’ i sada na svom terenu ima meč loptu za titulu, prvu u svojoj istoriji. Golden Stejtu nije pomogao ni povratak na parket Tompsona, ni to što su vodili skoro tokom celog meča, na kraju 105:92 za ‘reptile’.

Voriorsi su odlično otvorili meč i u prvoj deonici već stigli do dvocifrene razlike 23:12, a ‘ratnike’ su tada predvodili Luni i Tompson. Toronto se preko Lenarda brzo stabilizovao, spustio visoku prednost domaćina i održavao je u rasponu od ‘minus četriri’ do ‘minus osam’ sve do poluvremena koje je završeno u korist Golden Stejta 46:42.

Poenima Marka Gasola dva minuta od početka treće deonice Tornoto je poveo 50:49. Ipak, presudan trenutak utakmice dogodio se sredinom treće deonice. Reptorsi su napravili seriju 16:3 posle koje Voriorsi nisu znali šta ih je snašlo…

Seriju je inicirao ko drugi no Lenard koji je ubacio osam poena. Razlika Toronta je početkom poslednje deonice bila čak 15 poena razlike 82:67, što je jasno bilo da spasa za Voriorse nema. Šta više razlika se do kraja meča nije spuštala ispod deset poena razlike.

Toronto je do drugog ‘brejka’ u finalnoj seriji vodio Lenard sa 36 poena i 12 skokova. Ibaka je takođe bio odličan sa 20 poena, a Siakam je dodao poen manje. Tompson je sa druge strane postigao 28 poena, Kari je dodao koš manje, ali je to bilo premalo za ‘slomiti zube’ Reptorsima.

Peti meč na programu je 11. juna u Torontu, videćemo hoće li Kanada goreti od vatrometa…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter