2
Evroliga

FOTO: STARSPORT

PRAVO NIOTKUDA: Bogati evropski klub krade ‘vajld-kard’ Partizanu?!

Objavljeno: 06.06.19 u 19:31

Pojavio se novi konkurent beogradskim crno-belima u trci za evroligašku pozivnicu za narednu sezonu.

Navijači Partizana već neko vreme čekaju rasplet u nemačkom šampionatu, kako bi saznali hoće li ostati glavni favorit za dobijanje specijalne pozivnice Evrolige za učešće u sezoni 2019/2020.

Potrebno je da Alba uđe u finale sa Bajernom, kako bi pozivnica ostala ‘slobodna’. U suprotnom, dobio bi je upravo berlinski klub. Međutim, u trku se uključio još jedan, vrlo bogat klub.

U pitanju je ruski Uniks, čiji je predsednik Jevgenij Bogačev potvrdio da će aplicirati za dobijanje pozivnice od strane Đordija Bertomeua.

– Apliciraćemo za vajld-kard Evrolige. Teško je reći da li će doneti odluku u našu korist. Mnogo toga zavisi od ishoda nemačke lige – rekao je Bogačev.

Stav Uniksa je definitivno da se okrene Bertomeuovim takmičenjima, a ne FIBA Ligi šampiona, te će u slučaju neuspeha dobijanja poziva za Evroligu, igrati u Evrokupu.

– Ukoliko Uniks ne bude igrao u Evroligi onda će se takmičiti u Evrokupu. Potpisali smo sporazum da ćemo u svakom slučaju igrati u jednom od Evroliginih takmičenja naredne sezone. Odbili smo da učestvujemo u FIBA Ligi šampiona – poručio je Bogačev.

U svakom slučaju, ne preterano povoljne vesti za klub iz Humske, imajući u vidu da je dobio ozbiljnog konkurenta u trci za pozivnicom…

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter