Novi trener juniorskog tima Dinamika od danas je Saša Nikitović.
Selektor reprezentacije Srbije do 16 godina, će u ovom klubu obavljati i funkciju koordinatora svih mlađih selekcija kluba.

Nikitoviću će ovo biti prvi angažman posle napuštanja klupe ljubljanske Olimpije.


– Ponosni smo što smo našem timu stručnjaka možemo dodati još jedno ime poznato širom košarkaškog sveta. U biografiji gospodina Nikitovića nalaze se timovi poput Olimpije i Crvene Zvezde, kao i bogato iskustvo u reprezentaciji Srbije, kao pomoćnik Dušanu Ivkoviću, i reprezentaciji Bahreina kao selektor. Veliko iskustvo novog trenera juniorskog tima u radu sa mladima, skautingu i edukaciji trenera biće dragoceno u viziji razvitka kluba koju ima uprava Dinamika, poručili su iz kluba.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KK Dynamic VIP PAY sa zadovoljsvom može da saopšti da je novi trener našeg juniorskog tima gospodin Saša Nikitović. Selektor U16 reprezentacije Srbije će u Dinamiku obavljati i funkciju koordinatora svih mlađih selekcija kluba. Ponosni smo što smo našem timu stručnjaka možemo dodati još jedno ime poznato širom košarkaškog sveta. U biografiji gospodina Nikitovića nalaze se timovi poput Union Olimpije i Crvene Zvezde, kao i bogato iskustvo u reprezentaciji Srbije, kao pomoćnik Dušanu Ivkoviću, i reprezentaciji Bahreina kao selektor. Veliko iskustvo novog trenera juniorskog tima u radu sa mladima, skautingu i edukaciji trenera biće dragoceno u viziji razvitka kluba koju ima uprava Dinamika.

A post shared by KK Dynamic VIP PAY (@kkdynamic_bg) on

Tridesetdevetogodišnji trener zanatu se učio kao Vujoševićev pomoćnik u crno-belom taboru, ali je isti posao radio i na Malom Kalemegdanu, kao i u nacionalnom timu. Samostalno je bio angažovan u Crvenoj zvezdi, selekciji Bahreina i Olimpiji. Bio je deo stručnog štaba koji je osvojio 2009. godine srebro na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, a ima po jednu zlatnu i srebrnu medalju sa Univerzijade.