0
Košarka

NBA: Toronto nokautirao šampiona na startu, Sijakam junak meča! (VIDEO)

Objavljeno: 31.05.19 u 09:11

Ispisana je nova stranica kanadske košarkaške bajke!

Košarkaši Toronta pred svojim su navijačima svladali aktuelnog šampiona, ekipu Golden Stejt Voriorsa sa 118:109 (25:21, 34:28, 29:32, 30:28) u prvoj utakmici finalne serije plej-ofa.

Reptorsima je ovo premijerni nastup u velikom finalu, u kojem imaju prednost domaćeg terena zbog boljeg učinka u regularnom delu sezone. Sa druge strane ovo je prvi poraz Golden Stejta u utakmici finala od 2017. godine, ali i prvi bez povređenog Kevina Durenta. Noćas je u porazu svoje ekipe novu stranicu istorije najjače lige ispisao Stef Kari, koji je postao prvi igrač za ubačenih sto ili više trojki u finalima.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Congrats to @stephencurry30 of the @warriors for becoming the first player in @nbahistory to 100 triples in the #NBAFinals!

A post shared by NBA (@nba) on

Nakon izjednačene prve četvrtine, Toronto je u drugom poluvremenu preuzeo kontrolu nad utakmicom kada su se istakli Mark Gasol i Paskal Sijakam, koji su uspeli da svoju ekipu odvedu na ‘plus deset’. U nastavku je aktuelni šampion najbliže prilazio na četiri poena zaostatka, ali je Toronto predvođen sjajnim Sijakamom uspevao da odoli i vrati dvocifrenu prednost. U poslednjoj dionici, košarkaši Golden Stejta došli su i na ‘minus tri’, ali je Toronto uspio da održi kontrolu i trijumfuje na kraju.

Voriorsi su noćas uspeli donekle da zaustave Kavaija Lenarda, koji je na kraju ubacio ‘samo’ 23 poena, ali je kanadski tim na krilima navijača zaustavio prvake sjajnom obranom i rekordnim učinkom novog junaka Paskala Sijakama, koji je nanizao 32 poena uz fantastičan šut 14/17. Kamerunski krilni centar postavio je svoj novi rekord doigravanja, dodavši pritom i osam skokova, pet asistencija i dve blokade, a veliki udeo u pobedi imao je i Mark Gasol, najboljim nastupom u ovogodišnjem doigravanju sa postignutih 20 poena i sedam uhvaćenih lopti.

(VIDEO:YouTube/House of Highlights)

Na suprotnoj strani najefikasniji bio je Stef Kari sa 34 poena, Klej Tompson je dodao 21, a Drejmond Green deset uz po isto toliko skokova i dodavanja. Timu Stiva Kera nije pomogao ni Demarkus Kazins koji se vratio nakon povrede i odigrao osam minuta.

Toronto je ostvario petu uzastopnu pobedu u plej-ofu, niz koji su započeli u finalu Istočne konferencije protiv Millvokija, te istovremeno prekinuli seriju pobeda Golden Stejta. Voriorsi su ostvarili šest pobeda u nizu na putu do finala, dve protiv Hjustona u polufinalu i četiri protiv Portlanda u finalu.

(VIDEO:YouTube/House of Highlights)

Druga utakmica finalne serije ponovno će biti odigrana u Kanadi, a po rasporedu je u noći između nedele i ponedeljka od dva časa posle ponoći po srednjeevropskom vremenu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter