Agent Nikole Jokića, Miodrag Ražnatović, govorio je o negativnim komentarima koji su mesecima stizali na račun centra Denver Nagetsa.

Posle dugo čekanja, Nikola Jokić je objavio da će ipak igrati za Srbiju na Mundobasketu u Kini ove godine. To je obradovalo košarkašku naciju, istu onu koja je mesecima unazad kritikovala istog igrača zbog odbijanja da odgovori da li će igrati za ‘orlove’.


– Bilo je izvesno i nekoliko dana ranije, ali sve je utanačeno tog dana i razmišljalo se u kom trenutku će izaći u javnost. No, kada je u kasnim popodnevnim satima stigao i izbor u prvu petorku NBA, dileme više nije bilo i postalo je jasno da je to upravo pravi momenat za objavu – rekao je menadžer Miodrag Miško Ražnatović za ‘Nedeljnik’.

Nastavio je pričom o negativnim komentarima.

– Tome je, po meni, doprinela erozija vrednosti u društvu, a pored toga i mogućnost da svake sekunde iznesete svoje stavove na društvenim mrežama, što ranije nije bio slučaj. Nekada, ako jedan Divac nije igrao za reprezentaciju, moglo je po kafićima da se priča: “Kakav je, neće da igra – rekao je on.

– Ali, ta se priča u kafićima i završavala. Naši najpoznatiji igrači koji su bili idoli nacije preskakali su više puta nacionalni dres zbog rođenja kćerke ili želje da budu sa porodicom tokom leta, tako da ne postoji nijedan razlog da se Nikola Jokić nađe na stubu srama jer je propustio jednu akciju sa najvećim mogućim opravdanjem koje je iko imao – zaključio je Miško.

Istakao je da je Nikoli porodica veliki oslonac i podrška u životu.

– Braća, pogotovo stariji brat Strahinja koji je živeo s njim, imaju veliku ulogu. Strahinja je presudno uticao na njegovo sazrevanje kao ličnosti, a i cela porodica je zaista čvrsta, stabilna i topla, na neki način uključena u donošenje odluka. Pored toga, rekao je da će razgovarati s klubom, jer je klub zaista važan. Ne u smislu da može da zabrani, ali se sugestije kluba uvek poštuju. I naravno, agent koji je od početka tu sa njim, sa kim ima vrlo dobar odnos i najviše saznanja o materiji o kojoj se priča – naveo je Ražnatović.