1
Košarka

FOTO: Cibona/Zeljko Baksaj & Domagoj Vranar & Gordan Lausic

NA POMOLU SENZACIJA U HRVATSKOJ: Cibona na korak od titule šampiona!

Objavljeno: 28.05.19 u 23:18

‘Cibosi’ su napravili veliki ‘brejk’ u gostima ekipi Cedevite i sada vode sa čak 3:0 u finalnoj seriji hrvatskog šampionata.

Košarkaši Cibone imaju za sada finalnu plej-of seriju iz snova, jer su i u trećem meču slavili protiv favorizovane Cedevite, ovog puta u gostima rezultatom 76:65.

Ekipe su u prvom poluvremenu bile u rezultatskom egalu, ali su u nastavku gosti nošeni iskusnim Markotom i Bundovićem uspeli da slome ‘sokiće’ i naprave veliki ‘brejk’.

Ključna je bila serija 7:0 početkom poslednje deonice, na koju Cedevita nije imala odgovor, a Cibona je kasnije samo dodatno uvećala prednost.

Najefikasniji je bio Damir Markota sa 23 poena, Filip Bundović je imao 16, Ivan Novačić 11, a Roko Rogić 10 postignutih poena.

U poraženom taboru, Filip Krušlin je ubacio 15, Eldžin Kuk 10, a po devet su imali Toni Katić i Džastin Kobs.

U Hrvatskoj se finalna serija igra na četiri pobede, Cibona vodi sa 3:0 i u četvrtak će imati prvu ‘meč-loptu’ za svoju 19. titulu šampiona.

Taj meč ponovo će se igrati u ‘Domu sportova’, gde trofej prvaka Hrvatske boravi već punih pet sezona.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter