Tomaševiću je izmaklo mesto ‘predsednika evrospke košarke’.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević nije postao novi predsednik FIBA Evropa, pošto je na izborima u Minhenu pobedio Turčin Tugraj Demirel, koji je tako reizabran i mandat mu je produžen do 2023. godine. Uz Tomaševića i Demirela, kandidat je bio i Belgijanac Siril Kumans.


Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, Dejan Tomašević, čestitao je Demirelu na izboru za prvog čoveka FIBA Evropa održanog danas u Minhenu. Prvi operativac našeg Saveza poručio je da će i u budućnosti nastaviti da se zalaže za pozitivne promene u košarci, zarad daljeg razvoja igre pod obručima.

– Tokom karijere sam naučio da su porazi, baš kao i pobede, sastavni deo sporta kojim se bavim i da treba iz obe situacije izvući ono dobro, pozitivno, i nastaviti dalje uzdignute glave. Tako i sada, želim da čestitam Turgaju Demirelu na reizboru za predsednika FIBA Evropa i da mu poželim sve najbolje tokom narednog mandata. U isto vreme, zahvalio bih se svima koji su me podržavali tokom kampanje u proteklom periodu, predsedniku Košarkaškog saveza Srbije Predragu Daniloviću, mojim saradnicima i velikom broju ljudi koji su verovali u moj program. Nema mesta razočaranju, već samo optimizmu, jer je moja kandidatura bila samo početak i prvi korak ka promenama na bolje koje su neophodne zarad daljeg razvoja košarke. Nastaviću da se zalažem za razvoj košarke kako u Srbiji, tako i u Evropi. Takođe, želim da Savezi u regionu podignu saradnju na još viši nivo. To moja misija od koje ne odstupam, bez na obzira na trenutnu funkciju ili poziciju. U narednom periodu ću se fokusirati na žensko Evropsko prvenstvo, čiji je Srbija domaćin, kao i na Svetsko prvenstvo za košarkaše u Kini, jer su ta takmičenja naš trenutni prioritet, rekao je Tomašević.