Košarkaški klub Crvena zvezda dobitnik je laskavog priznanja Majska nagrada koji dodeljuje Sportski savez Srbije.

Na događaju koji je priredio Savez u Skupštini Republike Srbije bio je veliki broj zvanica, brojnih laureta, među kojima je bio i šampion ABA lige.


U obrazloženju Sportskog saveza Srbije upravo je osvajanje regionalnog trofeja ubrojeno kao kriterijum za dodelu ovog velikog priznanja, ali i ne samo to, već brojni uspesi kluba sa Malog Kalemegdana kako na teritoriji regiona, tako i širom Evrope u periodu za nama.

Velika privilegija pripala je treneru Crvene zvezde, Milanu Tomiću koji je govorio u ime svih laureata:

– Velika je čast i zadovoljstvo što je nama dodeljena ova nagrada. Želeo bih da se zahvalim Sportskom savezu Srbije, predsedniku Saveza Davoru Štefaneku i svima koji su glasali za naš klub. Hvala vam svima, rekao je Tomić.

Pored crveno-belih koji su dobili priznanje u kategoriji sportske organizacije, dobitnici Majske nagrade za 2019. godinu su još:

Sportski savez Požarevca (teritorijalni sportski savez), Milan Aleksić (sportista u olimpijskom sportu), Jasmina Anđelković (sportista u neolimpijskom sportu), Dejana Bačko (sportista sa invaliditetom), Stoian Dobrev (sportski stručnjak), Nemanja Marijan (sportski funkcioner), Nedeljko Iljukić (sportski novinar), Mirko Butulija (posthumno – životno delo) i Miloš Mitić (posthumno – životno delo).