Priča pisana oko Nikole Jokića dobila je na kraju srećan završetak. Jokić je proglašen članom idealne petorke, a takođe će nastupati za Srbiju.

U izjavi Telegraf.rs portalu Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković istakao je da navijači u Srbiji bili previše strogi prema Jokiću.


– Slučaj Nikole Jokića povezao bih sa Novakom Đokovićem. Mi smo u Srbiji sirovi prema vrhunskim zvezdama. Novak kada je bio bolestan i povređen kritikovali smo ga po društvenim mrežama. Boljeg sportistu nećemo imati bar još 100 godina. Nikola Jokić isto, izabran je u petorku NBA lige, znači da je najbolji centar od tih igrača koji igraju za milionske ugovore, rekao je Maljković.

Maljkoviću posebno smeta što se na meti javnosti često nađu i porodice najboljih sportista koji preskoče kvalifikacije u košarci ili prestanu da beleže vrhunske rezultate.

– Isto tako smo bili naklonjeni da kritikujemo i njegovu porodicu. Nisam radio sa Jokićem ali ga poznajem. Čestitam mu što držii katedru srpske košarke u Americi, sada je odradio i disertaciju. Mi moramo da menjamo naš stav, rekao je Maljković.

FOTO: STARSPORT