0
Košarka

FOTO: Zemun 3x3

KAKAV MEČ U NOVOM SADU: Zemunci nadigrali američki tim predvođen bivšom NBA zvezdom!

Objavljeno: 24.05.19 u 21:41

Trenutno deveti basketaški tim na planeti porazio je za dve pozicije bolje rangiranu ekipu.

Ekipa Zemuna savladala je u Novom Sadu ekipu Prinstona rezultatom 18:15 na FIBA 3×3 Čelendžeru.

A među igračima Prinstona za oko je zapalo jedno itekako poznato lice, radi se o nekadašnjem velikom talentu i uzdanici američke košarke Robiju Hamelu. Krilni košarkaš je u svojoj košarkaškoj karijeri nastupao za Minesota Timbervulfse, da bi se potom preselio u evropsku košarku gde je nosio dresove Armanija i Himkija.

Takođe, sa univerzitetskom reprezentacijom SAD je Hamel osvojio bronzanu medalju na Univerzijadi koja se održala u Beogradu.

Međutim, ni jedan bivši NBA kalibar nije uspeo mnogo da pomogne svom timu večeras u Novom Sadu pored raspoloženog tima Zemuna. Predvođeni Markom Dugošijom, Zemunci su stigli do ogromne pobede, treće danas pošto su najpre savladali Domžale sa 19:11, a zatim i Vrbas Avai rezultatom 19:17.

Uz Dugošiju, za Zemun su danas igrali Lazar Rašić, Nebojša Bošković i Nikola Vuković, dok na turniru nema povređenog Bogdana Dragovića. U sastavu Prinstona bili su sem Hamela, Den Mavraides, Kreg Mur i Zahir Kerington, dok nije igrao Karim Medoks koji će zajedno sa Hamelom predstavljati Sjedinjene Američke Države na Svetskom prvenstvu u Amsterdamu ove godine.

Sem Hamela, solidnu košarkašku karijeru imali su u timu Prinstona i Mavraides koji je nastupao za Aris, Avelino i Juvekasertu, dok je Mur nosio dresove holandskog Di Frislanda i Gaz Medana u Rumuniji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter