Sve više otkaza kada je reč o Mundobasketu u Kini, Španci imaju najviše problema, biće zanimljivo u kakvim će se timovima pojaviti selekcije.

Aleksandra Sašu Đorđevića za sada muči samo jedno pitanje, a ono glasi hoće li se ili ne na pripremama pojaviti naša najveća zvezda Nikola Jokić. Dok se odgovor centra Denvera čeka, ostali momci najavljuju da dolaze samo povrede da ih zaobiđu u završnici prvenstva.


Sa druge strane veliku muku muče Španci. Vremešni Pau Gasol je ‘odjavio’ Serđa Skariola zbog povrede, a sada se ‘crvenoj furiji’ javio njen ‘Nikola Jokić’. Reč je o šampionu Evrope Serhiju Rodrigezu koji još uvek razmišlja šta mu je činiti, putovati ili ne u Kinu.

– Moram da vidim sa članovima porodice, puno su patili jer nisam sa njima dugo. Uvek je važno igrati za reprezentaciju, ali imam 33 godine i poznato je takvo stanje. Odluku ću doneti sa porodicom – rekao je Rodrigez za ‘Marku’.

Španija se na SP nalazi u C grupi sa Iranom, Portorikom i Tunisom i kasnije se ukršta sa D grupom u kojoj su Srbija, Italija, Filipini i Angola.