1
Košarka

FOTO: NBA

FENOMENALNE VESTI: Nikola Jokić među pet najboljih NBA lige! (FOTO)

Objavljeno: 23.05.19 u 20:18

Desilo se ono što su mnogi pritajno priželjkivali.

Nikola Jokić odabran je za najbolju petorku NBA lige.

Srpski centar našao se u prvom timu NBA lige za sezonu 2018/19 uz Janisa Adetokumba, Stefa Karija, Pola Džordža i Džejmsa Hardena.

Drugi najbolji tim NBA lige ove sezone čine Kevin Durent, Žoel Embid, Kajri Irving, Kavaj Lenard i Demijan Lilard, dok su u trećem timu lige Rudi Gober, Blejk Grifin, Lebron Džejms, Kemba Voker i Rasel Vestbruk.

Izvanredna sezona je iza Jokića koji je bio lider Denver Nagetsa. Njegov tim stigao je do polufinala Zapadne konferencije, Jokić je nastupao i na Ol-star meču a u proseku je ove sezone beležio 20.1 poen, 10.8 skokova i 7.3 asistencije, dok je prvom plej-ofu u karijeri imao 25.1 poen, 13 skokova i 8.4 asistencije uz četiri tribl dabla.

Nikola Jokić je prvi srpski košarkaš koji je dobio ovo veliko priznanje, dok je jedino u užem izbori bio Predrag Strojaković sezone 2003/04 kada je izabran za drugi tim sezone. Što se Evropljana tiče, Dirk Novicki je tri puta bio u timu sezone, Mark Gasol i Žoakim Noa po jednom, kao i Janis Adetokumbo kom je ovo prvi put kao i srpskom centru.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter