Prvi čovek KK Partizan je za banjalučku televiziju ‘Elta’ govorio o planovima kluba iz Humske za leto i narednu sezonu.

Mijailović je u intervjuu istakao da je ponosan zbog najveće posete u ABA j.t.d. ligi koju Partizan ima i najavio da bi zbog toga možda ‘parni valjak’ mogao da se preseli u Štark arenu i tamo igra mnogo češće svoje utakmice.


– Naša gledanost u ABA ligi je 6.000 po utakmici, što je stvarno dobar podatak za Partizan i njegove navijače. U ‘Pioniru’ u većini slučajeva nismo mogli da primimo sve navijače koji su želeli da uđu. Zato ćemo ove godine ozbiljno razmotriti mogućnost da većinu takmičenja igramo u Areni – rekao je Mijailović za banjalučku televiziju ‘Elta’.

Aktuelna tema je moguća pozivnica za učešće u Evroligi koju bi Partizan mogao da dobije.

– To je ozbiljan proces i mi učestvujemo u njemu. Sigurno je da ima nade i da ima šanse, ali ne želim da dajem nikakva obećanja. Evroliga je pre svega ozbiljna kompanija, koja vlada evropskom košarkom i koja ima svoje procedure. Bilo bi neozbiljno sa moje strane da nešto pričam pre završetka svih nacionalnih takmičenja u Evropi.

Veoma je zadovoljan podizanjem kluba, pre svega na finansijskom planu.

– Kada sam došao u Partizan, rekao sam da će biti potrebno dve godine da stanemo na noge. A, kada stanemo na noge, onda mnogo dalje vidimo. Naš prioritet nije da napadnemo Zvezdu, nego da se vratimo na staze stare slave, da igramo Evroligu i osvajamo Evroligu. Sigurno da će ove i naredne godine biti mnogo lakše, zato što dugujemo mnogo manje novca i moći ćemo većinu naših prihoda da uložimo u neki budući tim. Dakle, ulagaćemo u razvoj Partizana, nećemo ulagati u prošlost – zaključio je Mijailović.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.