0
Košarka

FOTO: nba.com

NBA, PLEJ-OF: Voriorsi ‘osvetili’ Denver, nadoknadili 17 razlike i pobedili Portland (VIDEO)

Objavljeno: 17.05.19 u 09:21

Jedna ovakva utakmica odvela je u finale konferencije upravo Trejlblejzerse.

Rezultatom 114:111 Golden Stejt je porazio Portland i poveo sa 2:0 u finalnoj seriji Zapane konferencije NBA.

Posle nešto manje od pet minuta igre do prve ozbiljnije prednosti na utakmici dolazi Portland pogotkom Morisa Harklsa za plus pet. Par akcija kasnije, Al Faruk Aminu pogađa trojku za rezultat 18:12 koji su imali gosti, da bi isti igrač uskoro sa još dva koša doneo i sedam razlike Trejlblejzersima.

Do kraja prve četvrtine Golden Stejt je uspeo da u potpunosti istopi prednost rivala i izjednači, ali je na sekund i po do kraja prvog perioda Evan Tarner ubacio svoja prva dva poena na meču za rezultat 31:29 u tom momentu.

Odmakli su gosti na startu druge četvrtine ponovo na šest razlike, a do tada maksimalnih plus osam doneo je trojkom Si Džej Mekalum koji je u tim momentima bio jedan od najboljih aktera na parketu. Enes Kanter polaganjem prvi put Portland odvodi na devet razlike, a gosti na nešto više od četiri minuta do poluvremena stižu i do prvog dvocifrenog plusa. Set Kari je pogodio oba slobodna bacanja za 52:41.

Prednost Portlanda je samo rasla u tim momentima, imali su seriju od 9:1 kojom su došli do rezultata 56:43. Košem iz okreta Drejmond Grin je prekinuo nalet rivala, ali na kratko. Demijan Lilard koji je i večeras ‘kasno palio’ trojkom na oko dva minuta do poluvremena donosi novih plus 14 za Portland. Ravno pola minuta igre prošlo je bez pogodaka na obe strane, da bi Set Kari trojkom doneo maksimalnih 17 razlike za Trejlblejzerse, ma 1:24 do kraja drugog perioda gosti su vodili sa 62:45.

Treći kvartal bio je ključan za preokret i pobedu Golden Stejta. Izabranici Stiva Kera su dobro počeli, ali je prvi nalet Portland uspe oda odbije i opet povede sa ubedljivih 16 poena razlike. Iz drugog pokušaja Voriorsi su bili znatno uspešniji.

Taj period svojim 18. poenom otvorio je Mekalum za 67:50, da bi Golden Stejt potom napravio seriju od 16:2 kojom se potpuno vratio u meč. Trejlblejzersi su na 7:11 do poluvremena imali samo tri poena razlike, iako su pet minuta ranije vodili plus 17.

Do preokreta i vođstva Golden Stejta nakon dužeg vremena došlo je na 3:09 do kraja treće deonice kada je trojku ubacio maestralni Klej Tompson za 77:75. Do kraja četvrtine Portland je uspeo da preokrene, ali i da još jednom ispusti prednost nakon čega su Voriorsi stigli do maksimalnih plus pet na meču.

Usledila je uzbudljiva završnica u kojoj se činilo da će Trejlblejzersi ipak nekako doći do 1:1 u seriji. Iz prvog napada su izjednačili, zatim i preokrenuli i veći deo četvrtine bili na granici dvocifrenog plusa. Ključna je bila serija Golden Stejta od 10:2 kojom su došli do novog preokreta i poveli 110:108. Pametnom igrom u finišu izabranici Stiva Kera došli su do druge pobede.

Stef Kari bio je najbolji na meču sa 37 poena i po osam skokova i asistencija, Klej Tompson je ubacio 24 poena, Drejmond Grin 16 uz deset skokova i sedam asistencija, a Kevon Luni 14 poena i sedam skokova. Demijan Lilard je u taboru poraženih imao 23 poena i deset asistencija, poen manje ubacio je Si Džej Mekalum, a Set Kari imao je 16.

(Izvor: YouTube/Ximo Pierto)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter