0
Košarka

FOTO: PRINTSCREEN

NBA: Lopez vodio Bakse do serije i prednosti u finalu (VIDEO)

Objavljeno: 16.05.19 u 09:14

Na kraju 108:100 u prvoj utakmici finala Istoka.

Raptorsi su održavali prednost tokom tri četvrtine utakmice, da bi u finišu košarkaši Milvokia ‘eksplodirali’ i poslednu deonicu dobili sa 32:17.

Pored toga što su tokom većeg dela utakmice gubili, košarkaši Milvokija su sjajnom igrom u poslednjoj četvrtini uspeli da nadoknade zaostatak i na kraju trijumfuju sa 108:100 protiv Reptorsa. Čitavu utakmicu, delovalo je kao da timu iz Viskonsina nije prijao produžen odmor nakon trijumfa nad Bostonom. Toronto je održavao prednost tri četvrtine da bi onda igrači domaćeg tima sjajno ušli u završnicu i poslednu četvrtinu završili sa ‘plus 15’, što je bilo dovoljno za pobedu. Gosti jednostavno nisu smeli da dopuste domaćim igračima seriju od 10:0 u finišu utakmicei i to ih je na kraju skupo koštalo.

(VIDEO:YouTube/House of Highlights)

Bruk Lopez je u poslednjoj deonici ubacio 13 od svojih 29 poena (rekord karijere), a centrar Baksa je tome dodao i 11 skokova. Janis Antetokunmbo je nanizao 24 uz 14 skokova, šest asistencija i tri blokade, dok je Kris Midlton bio treći igrač sa dabl dabl učinkom. Krilo Baksa je dodalo po 11 poena i skokova. Svoj doprinos dali su i Malkolm Brogdon koji je ubacio 15, kao i Nikola Mirotić sa 13 poena. Kod Toronta Lenard je dao 31 poen, a posle dužeg vremena dobru partiju je pružio i Kajl Lauri koji je meč završio sa 30 poena. Lauri je bio i jedini raspoloženi igrač Raptorsa u poslednjoj četvrtini sa pogođenih pet od sedam šuteva iz igre (ostatak tima nula od 15).

(VIDEO:YouTube/House of Highlights)

Druga utakmica je na programu u subotu od 2.30, a domaćin je ponovo Milvoki.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter