Dvojac je nakon NBA sezone u Srbiji, a u ‘Kući košarke’ dočekao ih je predsednik Košarkaškog saveza Srbije.

Miloš Teodosić je raskidom ugovora sa Klipersima nešto ranije završio sezonu u NBA, dok je Bogdan Bogdanović na kraju ligaškog dela takmičenja krenuo put domovine.


U neformalnoj poseti Teodosića i Bogdanovića primio je Predrag Danilović uz generalnog sekretara KSS Dejana Tomaševića. Reči je naravno bilo i o Svetskom prvenstvu u Kini ovog leta.

– Došli smo da se javimo da smo stigli, da se ‘upišemo’ prvi… – rekli su uz osmeh Teodosić i Bogdanović. – Da napravimo neki plan za leto…

Bogdanović se odmah osvrnuo na najveće planetarno takmičenje – Svetsko prvenstvo u Kini (31. avgust – 15. septembar 2019).

– Novi izazov za nas svakako, nadamo se dobrom rezultatu… Imamo dosta iskustva, ne treba stvarati neki dodatni pritisak, već ga imamo… Treba da odemo u Kinu u što jačem sastavu.

– Imamo dobru ekipu, naravno u slučaju da se svi odazovemo i da budemo zdravi. Imamo perspektivan i kvalitetan tim i otvara nam se velika šansa da napravimo uspeh – konstatovao je Miloš.

Mnoge reprezentacije će biti izuzetno jake, sa brojnim NBA igračima…

– Svetsko prvenstvo će biti izuzetno kvalitetno takmičenje, ni jednog trenutka ne mislim da treba da obećavamo medalju. Ići ćemo u Kinu da igramo najbolju moguću košarku, da damo sve od sebe, a siguran sam da, ako budemo igrali na taj način, rezultat neće izostati – istakao je Teodosić.

Nosioci igre nacionalnog tima Srbije osvrnuli su se i na NBA sezonu, koju je Teodosić proveo u dresu Los Anđeles Klipersa, a Bogdanović u Sakramento Kingsima.

– Super je bilo, što je meni najvažnije, sačuvao sam zdravlje… Imao sam problema prošlog leta, sada sam spreman. Idemo dalje, dobra NBA sezona je iza mene. Uvek može bolje, ali je sigurno je bila uspešnija nego prethodna – priča Bogdan.

– Sigurno da sezona nije bila onakva kakvu sam želeo, ali sam stekao neko novo iskustvo, nešto sa čime se nisam susretao ranije u karijeri. Naučio sam mnogo iz toga i sada okrećem novi list. Sada već dolazim u situaciju da imam previše slobodnog vremena i da sam previše odmarao, a nisam navikao na to. Počeo sam polako da treniram i ima dovoljno vremena do okupljanja reprezentacije da se spremim – zaključio je kapiten reprezentacije Srbije.