0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA KLS: Zvezda ‘prespavala’ poluvreme, pa se u drugom razigrala i slavila protiv Borca (FOTO)

Objavljeno: 11.05.19 u 20:49

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Borac iz Čačka u meču 5. kola Superlige Srbije rezultatom 77:67 i tako zabeležili petu pobedu u isto toliko mečeva.

Nije dobro krenulo po crveno-bele, Borac je na samom početku meča došao do 10:2 zahvaljujući pogođenih pet od šest šuteva, dok su gosti iz Beograda od sedam pokušaja samo jednom bili precizni, i to preko Kej Si Riversa.

Održavali su tu prednost košarkaši tima iz Čačka zahvaljujući sjajnim rolama Ilije Đokovića i Đorđa Majstorovića koji su ubacili po sedam poena pri rezultatu 18:9, dok je sa druge strane uz Riversa trojku pogodio Faje, da bi na prvu pauzu Borac otišao sa šest poena viška – 23:17.

Filip Čović je uspeo da zabeleži šest asistencija, Rivers je počeo da pogađa, pa su crveno-beli prišli na „-2“, 23:21.

Pogađali su igrači Borca predvođeni Đokovićem, dok su sa druge strane Dobrić i Lazić bili precizni, a petom pogođenom trojkom na meču Borca, te nesportskom ličnom greškom Davidovca razlika je ponovo povećana na osam poena, 36:28.

Trojka Branka Lazića za 36:33 vratila je ekipu Milana Tomića u igru, a na poluvreme su domaći igrači otišli uz tri poena prednosti nakon što je Kočović pogodio trojku, a Rivers sa druge strane bio neprecizan.

Treća deonica otvorena je sjajnim šuterskim rolama Riversa, Lazića i Simanića sa jedne, Đokovića sa druge strane, a gosti su po prvi put poveli trojkom kapitena Lazića 49:47.

Nedugo potom razlika je bila „+8“ za Zvezdu, pošto je Čović pogodio trojku, Lazić se nadovezao flouterom, a na semaforu je stajalo 58:50. Nakon toga ponovo je stvar u svoje ruke preuzeo Đoković, vezao dve trojke, sa druge strane Dobrić je pogodio za dva i u završnih deset minuta ekipe su ušle uz rezultat 60:56 u korist Zvezde.

U drugom minutu poslednje četvrtine viđen je najlepši potez na meču. Branko Lazić je poslao loš pas koji je presekao Kočović, sjurio se ka košu, ali ga je upravo Lazić ispratio i na izuzetno atraktivan način izblokirao. Igrao je u tim momentima dobro Odžo, ponovo je precizan bio i Rivers pa je Zvezda pet minuta pre kraja imala 68:62. Domaćina je u „igru“ vratio Đoković ponovo pogodivši trojku primakao svoju ekipu na 68:65, ali su do kraja meča domaći igrači postigli još samo dva poena, i to u poslednjoj sekundi, dok je Zvezda na krilima Čovića serijom 9-o definitivno prelomila meč i stigla do pete pobede u isto toliko mečeva.

Sa druge strane, Borac je poražen po drugi put, ali su Čačani pokazali da im je itekako mesto u elitnom rangu domaće košarke.

Đoković je predvodio Borac sa 22 poena, Majstorović je dodao devet, dok su kod Zvezde Lazić i Rivers brojali do 18, a Odžo ubacio pet manje.

Superliga KLS, 5. kolo

Subota

Grupa A

Zlatibor – Dunav 86:66

OKK Beograd – FMP 89:100

Borac – C. zvezda 67:77

Grupa B

Nedelja

12.00 Mega Bemaks – Tamiš

17.00 Novi Pazar – Dinamik 

19.00 Sloboda – Partizan

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter