0
Košarka

FOTO: YouTube

NBA PLEJ-OF: Milvoki eliminisao Seltikse, Voriosrsi slavili ali izgubili Durenta (VIDEO)

Objavljeno: 09.05.19 u 09:13

U NBA ligi noćas su odigrana dva meča. Milvoki je prvi putnik u narednu rundu, dok su Voriorsi slavili, ali u toj pobedi brine povreda jednog od najboljih igrača. 

Milvoki – Boston 116:91

Na krilima poena pet poena Mirotića i trojkom Erika Bledsoa Milvoki je meč otvorio serijom 8:0. Nakon čega su se gosti stabilizovali i sredinom četvrtine delimično se raspucali. Međutim, Baksi su čuvali tokom četvrtine osam poena prednosti, a u drugom delu prve deonice uspeli su dodatno da je povećaju. Najviše zahvaljujući odličnom Irvingu koji je postigao 8 poena u prvoj četvrtini na kraju deonice Boston je uspeo da smanji na tri poena zaostatka.

U drugoj četvrtini nastavio je Boston sa bledom igrom. Midlton je sredinom četvrtine Bostonu doneo prednost od 12 poena. Nakon nesportskog faula Iljasove na četiri minuta pre poluvremena Boston je uspeo da se spusti na jednocifren zaostatak. Ipak, na kraju poluvremena 52:39 za Bakse.

Bledso je svojim 11 poenom treću četvrtinu otpočeo poenima, a Baksi su imali 15 poena viška u odnosu na Boston. Na kraju treće deonice Boston je bio u velikom problemu i zaostatku od 18 poena.

Ni poslednja četvrtina nije donela svežinu Bostonu koji je se nije oporavio od prve četvrtine. Na kraju Milvoki 116:91. Baksi su sinoćnom pobedom došli do prolaza u narednu rundu.

U domaćem timu najbolji je bio Janis Antetekumbo sa 20 poena i osam skokova i asistencija. Krist Midelton postigao je 19 poena uz pet asistencija i osam skokova. Kajri Irving je u Bostonu postigao 15 uz samo jednu asistenciju. Pratili su ga Markus Moris i Džejson Tejtum sa 14 poena.

Golden stejt – Hjuston 104:99

Golden Stejt je pobedio Hjuston u neizvesnoj završnici iako su vodili tokom prvog poluvremena. Ali su za večerašnju pobedu platili veliku cenu. Meč je zbog povrede lista napustio Kevin Durent, a po svemu sudeći pred njim je pauza.

Voriorsi su u meč ušli sa boljim procentom šuta iz igre iako je za dva bolji bio tim iz Hjustona. Trinaest pogođenih trojki donele su prednost Golden stejtu. Meč su bolje otvorili igrači Hjustona, ali su Voriorsi brzo uspostavili kontrolu i na kraju prve deonice imali prednost od 14 poena. Nisu dali Raketama da polete ni u drugom poluvremenu. Prednost je išla čak do 20 poena, ali na kraju poluvremena ipak samo 14. 57:43.

Neizvesno je bilo u trećoj deonici, a gosti su na kraju uspeli da preokrenu i na kratko vode sa pola koša, ipak, na kraju 72:72. Iako bez povređenog Durenta Voriorsi su se izborili za sigurnu završnicu i slavili su sa 104:99.

Tompson je u redovima Golden stejta postigao 27 poena, dva manje postigao je Stef Kari, a 22 Kevin Durent. Džejms Harden je za Rakete ubacio 31 poen uz osam asistencija. Erik Gordon ubacio je 19 poena.

NBA Plej-of zapad

Milvoki – Boston 116:91 (4:1)

Golden stejt – Hjuston 104:99 (3:2)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter