0
AdmiralBet ABA Liga

IGOR DODIK: Zbog Čovića i Bokana moglo bi da bude posledica, jedan od njih je hteo da spusti loptu…

Objavljeno: 06.05.19 u 17:03

Prvi čovek ABA lige Igor Dodik istakao je da su poznati krivci zbog kojih bi ABA liga mogla da ima posledica.

‘Rat’ u ABA ligi tinja, a novi požar izazvao je navodni sastanak koji je inicirala Budućnost, ali da na njemu ne budu dva kluba koja su pod vođstvom Nebojše Čovića Crvena zvezda i FMP. Svoje viđenje situacije u regionalnom takmičenju izneo je Igor Dodik, prvi čovek ABA lige.

– Apsolutnu krivicu za sve incidente tokom finalne serije ABA Lige snose Nebojša Čović i Dragan Bokan. Oni su dopustili da njihov međusobni sukob prevaziđe sve okvire zdravog razuma, a regionalna košarka zbog toga može da snosi nesagledive posledice – istakao je Igor Dodik za ‘Alternativnu televiziju’ iz Banjaluke i dodao:

– Razgovarao sam nekoliko puta sa Draganom Bokanom i Nebojšom Čovićem. Svi znamo šta se dešavalo i prošle sezone u finalu i zbog toga sam imao nameru da predupredim neke stvari kako se istorija ne bi ponovila. Bokan je u samom početku bio za neku vrstu dogovora, da se spuste tenzije, međutim Čović je to odbijao. Nakon toga, svaka sednica Skupštine ABA lige, na kojoj su oni bili prisutni, pretvarala bi se u lakrdiju i njihov lični obračun koji bi trajao satima. Lično sam morao da prekinem jednu takvu svađu između njih dvojice, čak i da ih upozorim da će morati da napuste sednicu. Da nisam to uradio sjednica bi trajala ‘dva dana’. Svima u ligi postaje mučno da to gledaju i slušaju i smatram da to niko ne treba da trpi. Nažalost, sve je kulminiralo tokom finalne serije.

Igor Dodik je osudio sve što se događalo u Beogradu i Podgorici tokom finalne serije ABA lige.

– Sve ono što se dešavalo u Beogradu i Podgorici je za svaku osudu. Srećom, pa je sve prošlo bez težih posledica, a moglo je da dođe do ozbiljnog ugržavanja života igrača, trenera i svih onih koji su se nalazili u dvorani. Meni je neshvatljivo da neko, zarad ostvarenja nekih ličnih ciljeva, dopusti tako nešto. Ubeđen sam da su incidenti koji su pratili finalnu seriju, a pogotovo na petoj utakmicu u Beogradu, izvedeni planski. Neko je klimnuo glavom na pomen takve ideje dopustivši haos koji se desio – rekao je Dodik.

FOTO: STARSPORT

Prvi čovek ABA lige je potom udario na Crvenu zvezdu i Nebojšu Čovića. Istakao je da se sa Draganom Bokanom čuo tokom incidenta u Beogradu, a da je sa prvim čovekom Crvene zvezde razgovarao u tunelu.

– Obavili smo telefonski razgovor. On mi je rekao da je ostao u Podgorici zato što mu čelnici Zvezde nisu mogli garantovati bezbednost na utakmici, a potom mi je saopštio da je Upravni odbor Budućnosti već doneo odluku da se ekipa ne vrati na teren – rekao je Dodik i dodao:

– Sreo sam Čovića u tunelu koji vodi ka terenu. Rekao mi je da ne trebam da se mešam u sve što se dešava, iako je tih dana uporno govorio kako rukovodstvo ABA lige ne radi adekvatno svoj posao. Potom je odbio da isprazni deo tribina što je samo dodatno otežalo situaciju.

Kako kaže posle razgovora sa Krešimirom Novoselom i Žarkom Čabarkapom doneo je odluku da se peta utakmica odigra, kako ABA liga ne bi postala talac svađe dva čoveka. Pozvao je Dragana Bokana i ubedio ga da igrači Budućnosti izađu na parket. Crvena zvezda je pobedila i titula joj sigurno ostaje.

– Finalna serije se neće poništiti. To bi bio presedan. Ona je završena na način na koji je završena. Košarkaški klub Crvena zvezda je šampion ABA lige za sezonu 2018/2019 i tu je kraj priče – zaključio je u razgovoru za ‘Alternativnu televiziju’, Igor Dodik i dodao da je ABA ligi nanesena velika šteta, da bi Evroliga mogla da kaže ‘doviđenja i prijatno’, jer joj sledeće godine ističe ugovor sa regionalnim takmičenjem.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter