Već neko vreme se spekuliše o tome kakva sudbina čeka Olimpijakos, a žargonski rečeno “Dan D” se bliži, kada je u pitanju odluka da li će crveno-beli zaigrati u ABA ligi.

Portal “Eurohoops” prenosi da postoji velika verovatnoća da će Olimpijakos predati meč protiv Promiteasa jer je na spisku arbitara određenih za ovu utakmicu Panajotis Anstopulos. S obzirom na to da su jednom već odbili da izađu na parket (protiv Panatinaikosa), kako bi ovo bio drugi put da su to isto učinili, automatska kazna bi bilo izbacivanje iz grčkog šampionata.


Iako su u saopštenju nakon što su odbili da izađu na drugo poluvreme polufinala protiv PAO-a naznačili da “neće igrati ukoliko im sudi neko od trojca Anstopulos, Manos”, a Centralni sudijski komitet prethodnih devet kola Oliju izlazio u susret, zbog čega su burno reagovali ostali klubovi, pre svih upravo PAO, čini se da su u Pireju malo “smekšali”.

Naime, oni će uprkos najavama da neće igrati meč odlučili da karte za tu utakmicu prodaju, i to po ceni od jednog evra. Postavlja se pitanje zašto bi prodavali ulaznice ukolko ne žele da izađu na parket, pa je iz ove perspektive izvesnije da od izbacivanja za sad neće biti ništa.

Ukoliko, pak, odluče da ne izađu na parket, usledilo bi izbacivanje u drugu ligu, što bi značilo da bi Olimpijakosu bila otvorena vrata ABA lige. 

Utakmica poslednjeg kola grčkog šampionata na programu je u sredu.