0
Košarka

FOTO: PRINTSCREEN

NBA: Filadelfija preokrenula – Embid sjajan, Bobiju ‘mrvice’ u finišu (VIDEO)

Objavljeno: 03.05.19 u 09:14

Igrači Filadelfije ubedljivom pobedom stigli su do 2:1 u seriji.

Najzaslužniji za pobedu rezultatom 116:95 i zbog toga što su Seventisiksersi preokrenuli bio je Džoel Embid,

Dobrom igrom u napadu, ali pre svega u odbrani ova ekipa uspela je da sačuva domaći teren i svede rivala na manje od sto postignutih poena. Prednost koju je Filadalfija stekla na startu meča, igrači ove ekipe uspeli su da sačuvaju do samog kraja. Do prvog dvocifrenog vođstva oni su stigli na startu druge četvrtine i održavali je skoro do kraja treće. Gosti uspevaju potom da smanje razlike i da sa ‘minus osam’ otvore četvrtu četvrtinu, ali domaća ekipa tada pravi seriju 11:1 i rešava pitanje pobednika. Raptorsi uspevaju da ih na kratko prekinu poenima Grina, ali su igrači Filadefije nošeni snažnom porukom sredinom tog dela otišli na maksimalnih ‘plus 26’, ukupnom serijom 21:2.

(VIDEO:YouTube/Free Dawkins)

Bilo je upitno zbog zdravstvenog stanja, kako će Džoel Embid ući u ovaj plej-of, ali je on na prethodnim, ali i na ovoj utakmici pokazao da je u veoma dobroj formi. Kamerunski centar bio je najzaslužniji za pobedu svoje ekipe sa 33 poena, uz deset skokova i pet blokada. Uz njega Batler je ubacio 22 poena uz po devet skokova i dodavanja, Redik 15 poena, Heris 13, a Ben Simons deset. Srpski centar Boban Marjanović na ovom meču proveo je na parketu nešto manje od tri minuta u završnici i upisao je dodavanje i skok. Na suprotnoj strani ponovo je najefikasniji bio Kavaj Lenard sa 33 poena, Sijakam je nanizao 22, a Grin 13.

Četvrta utakmica ovih timova zakazana je za nedelju u 21.30.

(VIDEO:YouTube/Free Dawkins)

FOTO: PRINTSCREEN
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter